Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10/7/18

Κλεισθένης: Μεταρρύθμιση ή απορρύθμιση των Δήμων;

Κλεισθένης: Μεταρρύθμιση ή απορρύθμιση των Δήμων;

Σύντομες απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα καλείται να δώσει και αυτή την εβδομάδα η live μετάδοση «2theΠόιντ» που οργανώνει το Ινστιτούτο του Ποταμιού «Πρόοδος στην Πράξη – Π2». Το θέμα που θα απασχολήσει το «2theΠόιντ» είναι το νομοσχέδιο "Κλεισθένης Ι" που έρχεται προς ψήφιση την Πέμπτη στη Βουλή.

Τι αλλαγές φέρνει το σχέδιο νόμου στους ΟΤΑ; Πόσο αλλάζει ο εκλογικός χάρτης των Δήμων; Πώς διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο και η λειτουργία των ΟΤΑ με βάση το πρόγραμμα "Κλεισθένης Ι"; Πόσο απέχει η Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση από την αποκεντρωμένη ακυβερνησία; Μιλάμε τελικά για ρύθμιση ή απορρύθμιση των θεσμών της τοπικής Δημοκρατίας;

Για τις επικείμενες ριζικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητούν ο Κωστής Μπιτζάνης, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, o γενικός διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), Ευάγγελος Πάνου, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης -Διαχείρισης Απορριμάτων και Δημοτικής Συγκοινωνίας, Γιώργος Κρικρής.

Τη συζήτηση συντονίζει η Ολυμπία Αναστασοπούλου, δικηγόρος και πολιτική υπεύθυνη του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ποταμιού.