Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10/7/18

Να μη χάσει κανένας πολίτης το σπίτι του για χρέη στο Δημόσιο και στους Δήμους

Να μη χάσει κανένας πολίτης το σπίτι του για χρέη στο Δημόσιο και στους Δήμους


Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Καλούμε την Κυβέρνηση να προστατέψει με τροπολογία που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης» τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν με κατάσχεση περιουσίας για οφειλές προς τους δήμους

Η ΚΕΔΕ έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προστασία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών. Επ’ αφορμή πρότασης που έχει κατατεθεί από συναδέλφους της παράταξης του ΚΚΕ, η ΚΕΔΕ καλεί τη Κυβέρνηση να συμπεριλάβει, έστω στο νομοσχέδιο τερατούργημα «Κλεισθένης», νομοθετική διάταξη στην οποία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι δυνατή η διαγραφή κάθε είδους χρεών, για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία.
Η θεσμοθέτηση μιας τέτοιας απόφασης είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας καθώς αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας. Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια που ακούγαμε ότι δεν θα κινδυνεύσει κανένα σπίτι, έμειναν κενό γράμμα. Τα ψέματα τελείωσαν.
Η ΚΕΔΕ με αποφάσεις που έχει λάβει διαχρονικά ζητά νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη μικροοφειλετών προς τους Δήμους.