Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13/7/18

Η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου μιλώντας σε Ημερίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής


Η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου μιλώντας σε Ημερίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με θέμα την «Οργάνωση Υπηρεσιών και αναπτυξιακή πολιτική στους ΟΤΑ» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη αντιμετώπισης των χρόνιων παθογενειών της ελληνικής διοίκησης. Ανέφερε, δε, χαρακτηριστικά: Ήταν άλλωστε ο Ιωάννης Καποδίστριας που έκανε λόγο για την Επανάσταση που «εγέννησεν ένα σωρόν ανθρώπων αργών, θελόντων να ζώσιν εκ του δημοσίου…».
Καλά και όμορφα τα λόγια του Καποδίστρια, αλλά ίσως θα έπρεπε να τα θυμάται η κυρία Περιφερειάρχης όχι μόνο στις δημόσιες παρεμβάσεις της, αλλά και όταν αποφασίζει να τοποθετήσει συγγενείς και φίλους, ανοίκεια, σε διάφορες θέσεις στο Δημόσιο (από τον σύντροφό της στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, μέχρι τον αδελφό της σε θέση μετακλητού στο υπουργείο πολιτισμού και μέλη της οικογένειάς του στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης).
Οι τιμητές της αξιοκρατίας να μας ενημερώσουν, επιπλέον, για τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων στις θέσεις ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής κατά τη διάρκεια της θητείας της κ. Δούρου. Τηρήθηκαν οι αρχές της αξιοκρατίας και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ή ακολουθήθηκε η λογική των αναθέσεων με αποτέλεσμα υπηρετούντες προϊστάμενοι με υψηλότερα τυπικά προσόντα να αντικατασταθούν από αρεστούς;
Για το Κίνημα Αλλαγής η αξιοκρατία δεν είναι αριστερή, δεξιά ή κεντρώα. Αποτελεί βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή διοίκησης που οφείλει όχι να εξαγγέλλεται εις άγρα ψήφων αλλά να τηρείται απαρέγκλιτα για το σύνολο των θέσεων του δημόσιου τομέα.