Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11/7/18

Μ. Θελερίτη: Ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής για να παλέψει τη τοπική διαπλοκή και συναλλαγή

Μ. Θελερίτη: Ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής για να παλέψει τη τοπική διαπλοκή και συναλλαγή


«Είναι ένα νομοσχέδιο-τομή και ένα ακόμα βήμα για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του πολιτικού και διοικητικού συστήματος».
Αυτό υπογράμμισε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το «πρόγραμμα Κλεισθένης», στο οποίο προβλέπονται αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.
Ταυτόχρονα επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την καθιέρωση της απλής αναλογικής, "γιατί πάντα ήταν υπέρ του συγκεντρωτικού κράτους", ενώ επέκρινε και τη ΔΗΣΥ καταλογίζοντας της ακατανόητη στάση.
Η κ. Θελερίτη τόνισε ακόμα την ανάγκη να ψηφιστεί η τροπολογία για την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας, επισημαίνοντας ότι «διαφορετικά δεν διασφαλίζεται ο κοινωνικός έλεγχος και η λογοδοσία».
«Η κατάτμηση της περιφέρειας αποτελούσε ένα κεντρικό αίτημα και της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα ψηφιστεί, θα τολμήσουν δηλαδή αυτό που κάνει η Κυβέρνηση να το κάνουν και αυτοί και επιτέλους να απαντήσουν σε αυτό το πάγιο αίτημα», σημείωσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, έκανε λόγο για ένα ιδιότυπο πόλεμο που έχει εξαπολυθεί εναντίον της κυβέρνησης που έχει όπως είπε, ιδεολογικά, πολιτικά και διχαστικά χαρακτηριστικά με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.
«Ήρθε η ώρα να θεσμοθετηθεί στις Αυτοδιοικητικές εκλογές η απλή αναλογική για να παλέψει τα ζητήματα των τοπικών διαπλοκών και συναλλαγών. Εμείς στοχεύουμε στην αυθεντική εκπροσώπηση των πολιτών και στην ανατροπή των πελατειακών ισορροπιών στην αυτοδιοίκηση», κατέληξε η κ. Θελερίτη.