Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12/2/18

Η κατάρτιση Οδικού Χάρτη για την υλοποίηση του Μαραθωνίου Καινοτομίας της ΚΕΔΕ

Η κατάρτιση Οδικού Χάρτη για την υλοποίηση του Μαραθωνίου Καινοτομίας της ΚΕΔΕ, η σύνθεση των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών και η ανάπτυξη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών σε παγκόσμιο επίπεδο στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ

Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού υλοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες

Η επέκταση του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών από Ευρωπαϊκό σε Παγκόσμιο επίπεδο, η ομόφωνη ανάκληση της απόφασης σύνθεσης των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών και η κατάρτιση του Οδικού Χάρτη στη διοργάνωση του μαραθωνίου καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε η κατάρτιση του Οδικού Χάρτη για την διοργάνωση του δεύτερου μαραθωνίου καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις, ενώ έγινε γνωστό ότι έχει τεθεί εδώ και 10 ημέρες σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός κόμβος μέσω του οποίοι οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά μια σειρά από παράβολα.
Με αφορμή τη σχετική συζήτηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού υλοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους Δήμους της Χώρας εξασφαλίστηκε μετά από τη συστηματική συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομικών, Εσωτερικών, της Γ.Γ.Π.Σ. και της ΑΑΔΕ».

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση εφαρμογής του e-παράβολου, ήταν καθοριστική η συμβολή του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά».
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Γ. Κοντορίνης παρουσία και της κ. Ι. Ζαχαράκη, Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου SOLINGEN της Γερμανίας. Ο κ. Κοντορίνης παρουσίασε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Δικτύου, με δεδομένη την ολοκλήρωση της θητείας της σημερινής Συντονιστικής Επιτροπής.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου το Δίκτυο να μετεξελιχθεί από Ευρωπαϊκό σε Παγκόσμιο.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης η οποία προβλέπει την αλλαγή της σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών.
Σε διαφορετική περίπτωση η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει την ακύρωση της πρόσφατης υπουργικής απόφασης με την οποία αλλάζει η σύνθεση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων. Να σημειωθεί ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει την σημαντική αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών που θα είναι μέλη τους, γεγονός το οποίο θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα.