Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12/2/18

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 09/02/2018 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απονομής τιμητικών διακρίσεων του ΣΕΓΑΣ. Μεταξύ των τιμηθέντων αθλητών, εκπροσώπων εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και συλλόγων στίβου από όλη την Ελλάδα ήταν και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου
για την συνεχή και πολύτιμη συμβολή του (2003-2018) στην ανάπτυξη του στίβου. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε στον ΣΕΓΑΣ και την Τοπική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη και παρέλαβε την τιμητική διάκριση στο όνομα των συνεργατών του-υπαλλήλων του δήμου και των συνδημοτών του που είναι φτωχοί άνθρωποι. Ωστόσο όμως αυτοί, δηλαδή ο δήμος τους, «έχει επωμισθεί τη λειτουργία και τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτός στίβος με 9 διαδρόμους στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κων. Καραμανλής», κλειστό προπονητήριο στίβου «Αναστασία Κελεσίδου») χωρίς να έχει πάρει από το κράτος (μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) ούτε ένα από το 2010 μέχρι σήμερα. Η Γ.Γ.Α. μάλιστα οφείλει στο δήμο, όπως και σε άλλους δήμους, από την υλοποίηση των προγραμμάτων «Άθληση για όλους» παρελθόντων οικονομικών ετών, σημαντικά ποσά, τα οποία όμως μολονότι ο δήμος κατέβαλε στους γυμναστές από ίδιους πόρους, σεν του έχουν καταβληθεί. Ο δήμος και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης (ΚΔΕΔΑΜ) έχουν στραφεί δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου (Γ.Γ.Α.), γιατί πρόκειται για αναγνωρισμένες οφειλές (καθώς έχουν εκδοθεί αποφάσεις αναγνώρισης-έγκρισης).» Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη και χρυσή ολυμπιονίκη κ. Βούλα Πατουλίδου, για την υποστήριξή της στη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και συνεχάρη θερμά τους αθλητές και τις αθλήτριες στίβου, σημειώνοντας δηκτικά την «εκκωφαντική» απουσία των τηλεοπτικών ΜΜΕ.