Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24/4/17

Από το Δεκέμβριο του 2015, κατά τη διαδικασία διαβούλευσης με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου,
θέσαμε ως κατεξοχήν δράση την ανάπτυξη της Περιφερειακής Κοινωνικής Πύλης Πελοποννήσου και καταθέσαμε και τον πρότυπο κοινωνικό σχεδιασμό. Επ’ αυτού αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε και μέχρι σήμερα ακόμη την άρνηση της κ. Φωτίου, οι παρεμβάσεις της οποίας έχουν επιφέρει σοβαρές καθυστερήσεις στον Περιφερειακό Κοινωνικό Σχεδιασμό της Πελοποννήσου.
Με έκπληξη είδαμε στο διαδίκτυο τις δημοσιεύσεις της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία  του site  “SOCIALATTICA για μια πιο κοινωνική Αττική” και μάλιστα με την αναφορά ότι πρόκειται για καινοτόμα και πρωτοπόρο δράση, που θα την ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες. Φυσικά και δεν μας ανησυχεί το ότι η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε και προβάλλει μια κοινωνική δράση της. Αντιθέτως, θα λέγαμε ότι μας δικαιώνει για τις πολιτικές επιλογές μας, τις οποίες από το 2015 έως σήμερα με σθένος έχουμε υποστηρίξει, ιδιαίτερα στον τομέα της  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε οι πολίτες να είναι οι μόνοι ωφελούμενοι κάθε κοινωνικής δράσης. 
Θέτουμε ωστόσο απλά ερωτήματα στην κ. Θεανώ Φωτίου: Γιατί για την Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη Πελοποννήσου εξαντλήσατε κάθε μέσο, ώστε να μην αφήσετε περιθώρια να δημιουργηθεί; Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη συνεργασία σας με τις αιρετές Περιφέρειες; Και αν ναι, να μας τα γνωρίσετε επίσημα