Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9/2/17

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Δέλτα για την επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Δέλτα για την επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Δέλτα προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση εκκένωσης των Δήμων Ελευθερίου - Κορδελιού και Αμπελοκήπων - Μενεμένης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο επιχείρησης για την απενεργοποίηση της βόμβας που βρέθηκε στο Κορδελιό.
Σημειωτέον ότι κανείς κάτοικος του Δήμου Δέλτα δεν απαιτείται να μετακινηθεί, μιας και όλες οι κατοικημένες περιοχές βρίσκονται εκτός της ακτίνας των 1.900 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.
Χθες, Τετάρτη 8/2/2017, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με επικεφαλής το Δήμαρχο Ευθ. Φωτόπουλο και τη συμμετοχή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και των υπευθύνων των χώρων υποδοχής στη Σίνδο, με θέμα το σχεδιασμό των απαραίτητων ενεργειών για την υποδοχή των κατοίκων των δύο γειτονικών Δήμων. Στο πλαίσιο αυτό:
  • πραγματοποιήθηκε ήδη η ενημέρωση των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου και εμπίπτουν στην ακτίνα των 1.900 μέτρων (ένα δεύτερο μικρό τμήμα αφορά στα ΕΛΠΕ, τα οποία εκ του νόμου διαθέτουν δικό τους σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων σε συνεργασία με την ΠΚΜ. Κι ένα τρίτο τμήμα αφορά περιοχή χωρίς κατοικίες πίσω από τον οικισμό Αγία Σοφία).
  • από σήμερα και μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης, την Κυριακή 12/2, το τηλέφωνο 2310-796117 του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.
  • μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Δέλτα και των social media θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για ό,τι χρειαστεί.
  • το πρωί της Κυριακής και στη διάρκεια της επιχείρησης, τρία λεωφορεία του Δήμου Δέλτα θα συνδράμουν στο έργο της μεταφοράς πληθυσμού, από και προς τους Δήμους που θα εκκενωθούν.
  • είναι σε ετοιμότητα 6 χώροι υποδοχής στη Σίνδο: το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, το ΕΠΑΛ, το Κλειστό Γυμναστήριο και το Συνεδριακό Κέντρο.
  • το αναγκαίο προσωπικό του Δήμου έχει τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να συνδράμει στο έργο της καλύτερης δυνατής υποδοχής των πολιτών, για όσες ώρες χρειαστεί

Σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο μηχανισμός του Δήμου Δέλτα τέθηκε σε επιφυλακή και οργανώσαμε σχέδιο υποδοχής των συμπολιτών μας που θα χρειαστεί να έρθουν την Κυριακή από το Ελευθέριο Κορδελιό, τον Εύοσμο, τους Αμπελοκήπους και τη Μενεμένη. Την ημέρα της επιχείρησης απενεργοποίησης της βόμβας, θα είμαστε από το πρωί στο… πόδι και σε απόλυτο συντονισμό με το επιχειρησιακό κέντρο, όπου αυτό εγκατασταθεί, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Με καλή οργάνωση και πειθαρχία από πλευράς των συνεργαζόμενων φορέων και των πολιτών, σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία