Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23/11/16

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη στο έργο της συντήρησης της οδού Σκουτάρος – Σκαλοχώρι και της πρόσβασης προς τον Οικισμό Καλό Λιμάνι

καθώς και στις εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Ροδίτη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, επισκέφθηκε σήμερα τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη συντήρηση της Επαρχιακής Οδού Σκουτάρος–Σκαλοχώρι και την ασφαλτόστρωση τμήματος μήκους 2,5 της οδού πρόσβασης προς τον Οικισμό Καλό Λιμάνι, συνολικού προϋπολογισμού 451.500 ευρώ.

Οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Η κα. Καλογήρου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σκαλοχωρίου κα. Δέσποινα Μαϊάκη καθώς και κατοίκους, με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον καθαρισμό του ποταμού Ευεργέτουλα και των χειμάρρων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, της Καλλονής και στα Δάφια, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Μαμουρίδη και συζήτησε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στην περιοχή της Μόριας και της Πηγής, ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων στην περιοχή της Κώμης της Δ.Ε. Λουτρόπολης Θερμής, στο Κεράμι της Δ.Ε. Καλλονής και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Μέσων της Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Ενόψει του χειμώνα σταθερά συνεχίζουμε έργα καθαρισμού ποταμών και χειμάρρων για την αντιπλημμυρική προστασία των πολιτών, ενώ παράλληλα με έργα συντήρησης οδοποιίας βελτιώνουμε την προσβασιμότητα σε απομακρυσμένες περιοχές, ανταποκρινόμενοι σε χρόνια αιτήματα των κατοίκων».