Υπεγράφη,η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: * Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16/5/16

Με τον Πρέσβη της Ελβετίας συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος

Με τον Πρέσβη της Ελβετίας συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης ΑλεξόπουλοςΗ χάραξη κοινών δράσεων σε οικονομικό, πολιτισμικό και αναπτυξιακό επίπεδο, μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας, συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Πρέσβη της Ελβετίας Hans Peter Hodel στην Πάτρα, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο στο γραφείο του. Ο Πρέσβης συνοδευόταν από την πρόξενο στη Δυτική Ελλάδα Φελιτσιτά Μητροπούλου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αλεξόπουλος έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των έργων που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό, ειδικά των συγκοινωνιακών (εθνικών και τοπικών), που αυξάνουν τη θέση της Δυτικής Ελλάδας, ως πύλη της Ευρώπης, σε τουριστικό, επιχειρηματικό και πολιτισμικό επίπεδο.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος «μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, τόσο οικονομικά, όσο και ανθρωπιστικά, η διάδοση των ελληνικών θέσεων και προβλημάτων, προς πάσα κατεύθυνση και πηγή, είναι σημαντική. Μόνο μέσα από την ενιαία κατανόηση και αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στα σύνορα της Ευρώπης και με συλλογική προσπάθεια όλων των εταίρων, καθώς και κοινές δράσεις και προσπάθειες, είναι δυνατό αυτά να αντιμετωπιστούν» και συνέχισε: «Υπό αυτό το πρίσμα, η σημερινή συνάντηση δεν είναι απλά εθιμοτυπική, αλλά ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, μπορούν και να δοθούν ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Ευχαριστούμε τον Πρέσβη και την Πρόξενο για την επίσκεψή τους και το ενδιαφέρον τους για την περιοχή μας».