Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16/5/16

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα και Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου

 Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα και Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου


Συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ είχαν σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα του συντονισμού των ενεργειών σχετικά με την αντιπυρική προστασία γύρω από τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων που λειτουργούν στην Περιφέρεια.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι διαπιστώσεις των επιτόπιων ερευνών, στις οποίες προέβησαν πρόσφατα κλιμάκια της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στους χώρους φιλοξενίας, που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων ή γειτνιάζουν με αυτές. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο συντονισμό των ενεργειών και στη λήψη σχετικών μέτρων για την ασφάλεια των προσφύγων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Επίσης έγινε αμοιβαία ενημέρωση για την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος και συζητήθηκαν παραπέρα δράσεις για την από κοινού στήριξη και ενίσχυση των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερα έμφαση στο ρόλο της Περιφέρειας στην ενεργοποίηση των πολιτών και τη στήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.