Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/2/16

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου
, συνοδευόμενη από την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Αγγελική Σαραντινού και το Δασάρχη Λέσβου κ. Φώτη Κράλη επισκέφθηκε το έργο «Κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων ευρύτερης περιοχής Πλακερής Τ. Κ. Αγίας Μαρίνας, Ταξιαρχών και Λουτρών (Δ.Ε. Μυτιλήνης), Π.Ε. Λέσβου», που υλοποιεί η Διεύθυνση Δασών Λέσβου.
Στο πλαίσιο του έργου θα τοποθετηθούν 30000 μέτρα κορμοσειρές και 200 μ2 κορμοφράγματα και φράγματα από συρματόπλεκτα κιβώτια στο χαμηλότερο τμήμα της πληγείσης περιοχής. Το έργο χρηματοδοτείται από τον ειδικό φορέα δασών του Πράσινου Ταμείου με 147.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη.

Η Περιφερειάρχης εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ταχύτητα υλοποίησης του έργου, σημείωσε την πολλαπλασιαστική σημασία που έχουν αυτά, τα μικρά και απολύτως φιλικά προς το περιβάλλον έργα, στην προσπάθεια για την αντιπλημμυρική προστασία των νησιών. Παράλληλα επεσήμανε και τη σπουδαιότητά τους ως αντιδιαβρωτικά έργα για την αναδάσωση των περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.