Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20/6/15

Kyklos Festival

Με τέσσερις κύκλους μαθημάτων, διαλέξεων, εκδηλώσεων και εκδρομών συνολικής διαρκείας 9 ημερών ο καθένας, θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά το Kyklos Festival
στον παλαιό Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Έδεσσας.
Οργανώνεται από το στούντιο Τέχνης Kyklos, υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας, από την 1η Ιουλίου ως την 9η Αυγούστου και θα φιλοξενήσει επώνυμους καθηγητές της Δραματικής Τέχνης από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη FYROM. Απέναντι τους θα έχουν επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές Δραματικών Τεχνών, ερασιτέχνες με κλίση στην θεατρική έκφραση, εφήβους και παιδιά.
Μεταξύ των Ελλήνων που θα διδάξουν στο Φεστιβάλ είναι και ο σκηνοθέτης-ερευνητής Νίκος Λυγερός, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της καλλιτεχνικής Διευθύντριας Χρύσας Ιωαννίδου, μιλώντας μέσω Skype σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Η κ. Ιωαννίδου εξέφρασε την πίστη της ότι «μέσα από τη διδασκαλία και την καλλιέργεια των Τεχνών, μπορούμε να εγγυηθούμε πιο δημιουργικούς και ελεύθερους ανθρώπους». Στη συνέχεια παρουσίασε τη δομή του Kyklos Festival και σημείωσε ότι το κόστος συμμετοχής για το 9ήμερο είναι μόλις 190 ευρώ για επαγγελματίες – σπουδαστές και 50 ευρώ για τους ερασιτέχνες, τους εφήβους και τα παιδιά. Για όσους δεν μετακινούνται οι τιμές των δωματίων είναι 10 ευρώ ημερησίως.
Στη συνέντευξη πήραν το λόγο οι δημοσιογράφοι Παντελής Σαββίδης και Λάζαρος Χατζηνάκος, που τόνισαν μεταξύ άλλων ότι το Kyklos Festival συνδυάζει αρμονικά το τρίπτυχο Πολιτισμός - Τουρισμός - Γνώση, τα εφόδια του 21ου Αιώνα για μια ελκυστική και ήπια Ανάπτυξη. Υπογράμμισαν ότι η Θεσσαλονίκη, που απώλεσε την εξωστρέφεια της προς τη βαλκανική ενδοχώρα τα τελευταία χρόνια, μπορεί και πρέπει να δημιουργεί δορυφορικούς, νέους θεσμούς στον περίγυρό της.
Μέσα από τα ερωτήματα των δημοσιογράφων τονίστηκε ότι «κρατάμε ένα βρέφος στην αγκαλιά μας»: Ο νέος θεσμός θα δοκιμαστεί φέτος και από τα διδάγματα που θα προκύψουν με τη λήξη του, θα διαφανεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του.
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι μέχρι στιγμής: η εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», οι «ΕΠΙΛΟΓΕΣ», η ΤV-100 | FM-100, η «ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ» και το Beater.gr.