Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6/10/13

H Hellenic Seaplanes συνεχίζει την ανάπτυξη υδατοδρομίων και καταθέτει τα σχέδια της για το Υδατοδρόμιο της Σκύρου.



 
 

Η εταιρεία ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε./ HELLENIC SEAPLANES S.A. συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη των υδατοδρομίων στην Ελλάδα και καταθέτει μερικά πλάνα από τα σχέδια της για το υδατοδρόμιο της Σκύρου. Η αδειοδότηση αορίστης διάρκειας στο υδατοδρόμιο του Βόλου από την Hellenic Seaplanes έχει ξεκινήσει ενώ στην Ζάκυνθο, βρίσκεται στην τελική φάση η επιλογή αναδόχου για αδειοδότηση  του υδατοδρομίου Ζακύνθου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Hellenic Seaplanes έχει καταθέσει την προσφορά της με μηδενικό κόστος χωρίς δηλαδή κάποια επιβάρυνση στο Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου για της υπηρεσίες της, για να αποφευχθούν όποιες καθυστερήσεις στις διαδικασίες επιλογής αναδόχου.
Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών – υδατοδρόμια έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα τα οποία σκοπεύει να δρομολογήσει η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./Hellenic Seaplanes S.A. αλλά και όποιες άλλες εταιρείες σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού η Hellenic Seaplanes S.A. έχει στείλει πρόταση για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου σε 200 δήμους, λιμενικά ταμεία και οργανισμούς λιμένων της χώρας οι οποίοι έχουν την ανάγκη και μπορούν να εξυπηρετήσουν τις εμπορικές δραστηριότητες υδροπλάνων. Λόγω των δύσκολων καιρών θα ήταν δύσκολο να επιβαρυνθεί ο κάθε δήμος ή λιμενικό ταμείο με το κόστος κατασκευής, αδειοδότησης και λειτουργίας του υδατοδρομίου, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να καταστεί εμπόδιο ώς προς την ανάπτυξη ένος σωστού δυκτίου μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο, η εταιρεία αναλαμβάνει με δικό της κόστος την εκπόνηση όλου του έργου μέχρι τέλους για ένα μεγάλο αριθμό υδατοδρομίων.
Ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ζήτησε την στήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς στην προσπάθεια αυτή και ότι η ανάπτυξη του δικτύου των Υδατοδρομίων είναι πολύ σημαντική στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα. Είπε επίσης «Σίγουρα θα υπάρξουν μερικά προβλήματα στην αρχική φάση  της ανάπτυξης των υδατοδρομίων γιατί είναι κάτι καινούριο, αλλά αν δεν σπάσουμε και μερικά αυγά ομελέτα δεν κάνουμε…»