Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/8/12

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012


 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 22.8.2012 στα γραφεία  του κόμματος στη Βουλή με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη στήριξή του στον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν οι δήμοι, ο οποίος απειλείται εξαιτίας των πολιτικών του μνημονίου. Υπογράμμισε ότι θα σταθεί αρωγός σε  νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα καταθέσουν οι δήμοι με στόχο την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

 Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο για τις τεράστιες περικοπές που έχουν υποστεί οι δήμοι της χώρας, οι οποίες οδηγούν σε στάση πληρωμών από την πλευρά των δήμων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Μαρκόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών  βουλευτής Β’ Πειραιώς. Γιάννης Κουράκος, ο Συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης.

 Από την πλευρά της ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.    
   
Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής :

«Η πολιτική του μνημονίου, η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και η επιβολή μέτρων από την τρόικα προκειμένου να πληρωθούν οι τοκογλύφοι και οι δανειστές έχουν οδηγήσει σε ασφυξία την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συναντηθήκαμε σήμερα με το προεδρείο των δημάρχων που μας εξέθεσαν επί αρκετή ώρα τα τεράστια προβλήματα και την ασφυξία στην οποία έχει  περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψουμε η τρόικα να επιβάλλει σε 53.000 ελληνόπουλα να μην πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δεν είναι δυνατόν από τη μια μεριά να δίνονται  100 εκατομμύρια ευρώ για το μέγαρο Μουσικής και να το εγκρίνει η τρόικα και από την άλλη μεριά να περικόπτονται 120 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα δίδονταν για τη φιλοξενία 53.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με εργαζόμενους γονείς που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.   

Επιβάλλεται άμεσα να δοθούν οι πόροι εκείνοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να μπορέσει να επιτελέσει πρώτα από όλα το κοινωνικό της έργο. Κοινωνικό έργο είναι τα συσσίτια,  τα κοινωνικά παντοπωλεία, είναι η στήριξη των πολιτών που έχουν περιέλθει στην εξαθλίωση λόγω της πολιτικής  των μνημονίων και της πολιτικής της τρόικας».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης δήλωσε τα εξής :

«Ενημερώσαμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο και τους συνεργάτες του βουλευτές για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι.

 Όπως γνωρίζετε την ερχόμενη Πέμπτη συγκαλούμε στην Αθήνα έκτακτο συνέδριο για τα οικονομικά των δήμων δεδομένου ότι εμείς έχουμε συνεισφέρει στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας τα  μέγιστα και πιο συγκεκριμένα: την τριετία  2009 έως 2012 οι πόροι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν μειωθεί κατά 60% και το μήνα Ιούλιο είχαμε μια μείωση επιπλέον κατά 29% . Αυτές οι περικοπές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών από πλευράς των δήμων.

Εάν αυτό συμβεί θα καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος που σήμερα ουσιαστικά το σηκώνει στις πλάτες της η τοπική αυτοδιοίκηση.  Οι επιπτώσεις στους πολίτες μας και ειδικά στους οικονομικά ασθενέστερους θα είναι τεράστιες από την κατάρρευση των κοινωνικών υποδομών που έχουν δημιουργήσει οι δήμοι.

Επίσης ενημερώσαμε τον κ. πρόεδρο και τους συνεργάτες του για μια σειρά άλλα ζητήματα θεσμικού χαρακτήρα και ζητήσαμε τη συμπαράστασή του την οποία την εξέφρασε για τους πόρους, για τα θεσμικά ζητήματα και γενικότερα για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι πολύ σημαντικός στην περίοδο της κρίσης».