Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19/1/12

Δ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΣ ΠΟΝΑΕΙ Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ» - ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Γ.Γ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ





Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν θα σταθώ στους εθνικούς συμβολισμούς που είναι άλλωστε δεδομένοι. Κάποιοι θέλουν να συνηθίσουμε στην ιδέα πως το όνομα Μακεδονία έχει μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πως «κόκκινες γραμμές» δεν υπάρχουν πλέον?
Θα ήθελα, όμως, ο κ. Χρυσοχοΐδης να δώσει σε όλους τους Βορειοελλαδίτες μια πειστική απάντηση στο εξής: Πριν δύο χρόνια, στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του (πρώην) Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης στους δύο υφυπουργούς, κ.κ. Θεοδώρα Τζάκρη και Μάρκο Μπόλαρη, η τότε Υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Λούκα Κατσέλη, δήλωνε βέβαιη πως με τη σύσταση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης «όλη η Β. Ελλάδα και ουσιαστικά οι τρεις διοικητικές περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας - Θράκης θα γίνουν η αιχμή της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας».
Τι άλλαξε αυτούς τους 24 μήνες κ. Υπουργέ; Τι κάνατε για να δώσετε ανάσες ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα;
Αξιοποιήσατε, έστω και στο ελάχιστο, τη δυναμική της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, ώστε να υλοποιήσετε τις διακηρύξεις σας περί εξωστρέφειας και στήριξης της Βόρειας Ελλάδας που συγκλονίζεται από την ανεργία και την ύφεση;
Σε ποια χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου η αναβάθμιση μιας υπηρεσίας μεταφράζεται σε κατάργησή της;
Κ. Χρυσοχοΐδη, σας θυμίζω τα δικά σας λόγια, σε τηλεοπτικό σταθμό πριν λίγο καιρό: ?Όποιος πολιτικός σήμερα - μιλάω για το ΠΑΣΟΚ - επιχειρεί να κοροϊδέψει, να αποπλανήσει, να επικοινωνήσει με τρικ ή οτιδήποτε άλλο, είναι καταδικασμένος. Ένας τρόπος μόνο υπάρχει, ένας και μοναδικός. Είναι η αλήθεια. Εάν την υπηρετήσουμε και στη συνέχεια την προβάλλουμε στους πολίτες, ίσως υπάρξει η δυνατότητα να λυτρωθούμε?.
Την αλήθεια και ας πονάει κ. Χρυσοχοΐδη?»