Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3/11/11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αττική Οικολογική Απάντηση έθεσε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη σεισμόπληκτη επαρχία Ελαζίγκ της Ανατολικής Τουρκίας.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Διάκος επεσήμανε τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της εν λόγω περιοχής στην Τουρκία προς τις τοπικές αυτοδιοικήσεις τονίζοντας τις πολλές και άμεσες ανάγκες που προκύπτουν από έναν τέτοιο καταστροφικό σεισμό.



Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση της ΑΤΤΟΙΚΑ για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους σεισμόπληκτους , πλην όμως, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, σύμφωνα με το νόμο απαιτείται έγκριση από το Υπουργείο Εξωτερικών και υποσχέθηκε ότι θα το θέσει εκεί το θέμα με τη διαδικασία του «επείγοντος».
«Εφόσον και όταν λάβουμε την έγκριση αυτή, τόνισε ο κ. Σγουρός, η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει στο σχεδιασμό αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας».
Για το θέμα, ο κ. Διάκος δήλωσε: « Παρά τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η χώρα μας δεν έλλειψε η κοινωνική αλληλεγγύη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η ΑΤΤΟΙΚΑ αναμένει της εκπλήρωση της υπόσχεσης του κ. Σγουρού ώστε να προχωρήσει επιτυχώς η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πληγείσα από τον καταστροφικό σεισμό επαρχία Ελαζίγκ της Τουρκίας».

Αθήνα, 3/11/2011