Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3/11/11

Με πρωτοβουλία της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ προσκλήθηκαν όλες οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με θέμα τη διαμόρφωση ενός πλαισίου για το συντονισμό των πρωτοβουλιών με δραστηριότητες που αφορούν την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία καθώς και την ενημέρωση των πολιτών για τις δραστηριότητες αυτές.


Από την πλευρά της ΑΤΤ.ΟΙΚ.Α. συμμετείχε ο περιφερειακός σύμβουλος κος. Διάκος , συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της θεματικής ομάδας εργασίας – κοινωνικής οικονομίας κο. Σαραντάκη.
Από τις άλλες παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης παραβρέθηκε η εκπρόσωπος της παράταξης «Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο», κ. Φλώρα Νικολιδάκη, και ο εκπρόσωπος της παράταξης «Μέτωπο αλληλεγγύης και ανατροπής Ελεύθερη Αττική», κ. Μπάμπης Χριστακόπουλος. Η παράταξη «Αττική Γη» δήλωσε καταρχήν συμμετοχή πλην όμως ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βαρελάς δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» κ. Χάγιος δήλωσε αδυναμία να παραβρεθεί λόγω προσωπικού κωλύματος.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να ληφθεί πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός δικτύου αλληλοενημέρωσης των δραστηριοτήτων , το οποίο θα προβάλλει τις δράσεις αυτές στους πολίτες της Αττικής.
Ο κος. Διάκος δήλωσε ότι η σημερινή σύσκεψη αποτελεί μια σοβαρή αρχή για την παρουσία της Αυτοδιοίκησης σε ένα θεσμό , ο οποίος αναπτύσσεται και στη χώρα μας ραγδαία και αποτελεί βασική επιλογή για την έξοδό μας , με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης, από την κρίση.
Επεσήμανε επιπλέον ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση της Αυτοδιοίκησης στα θέματα αυτά θα πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία των πρωτοβουλιών αυτών και την ευαισθησία τους στα πλαίσια μιας άμεσης οικονομικής δράσης με τους πολίτες.

Αθήνα 3-11-2011