Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13/9/11

Αθήνα: 13 Σεπτεμβρίου 2011
Απαράδεκτο το προεδρικό διάταγμα για τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης

Στις 15/9/11 πραγματοποιούνται οι εκλογές στην Περιφέρεια της Αττικής για τους εκπροσώπους της στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)
 

Σύσσωμη η ελάσσων αντιπολίτευση προκάλεσε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το απαράδεκτο προεδρικό διάταγμα με το οποίο οι πλειοψηφίες διαμορφώνονται όχι από την ψήφο των αιρετών του 2ου βαθμού Αυτοδιοίκησης, αλλά από τον ίδιο το Νόμο, που έτσι παραβιάζει ευθέως την νομιμότητα και το Σύνταγμα της χώρας σε σχέση με την λειτουργία του κορυφαίου θεσμού της Δημοκρατίας, της Αυτοδιοίκησης. Και είναι γεγονός ότι στην συζήτηση το απαράδεκτο του Προεδρικού Διατάγματος διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές (πλειοψηφία και μειοψηφία).
Και σαν να μην έφτανε αυτό η Κυβέρνηση στον ίδιο χρόνο προχώρησε σε αφαίρεση αρμοδιοτήτων της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης με το περίφημο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα του ΥΠΕΚΑ.
Θεωρούμε απαραίτητο και δημοκρατικά αναγκαίο, με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, τον σχηματισμό ενιαίου ψηφοδελτίου της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής για να εκφρασθεί η κοινή αντίδραση των δυνάμεων εκτός δικομματισμού ως σημείο αφετηρίας σε μονοδιάστατες κυβερνητικές επιλογές χωρίς την απαιτούμενη σύνθεση, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για την λύση των προβλημάτων της κρίσης.
Για το θέμα αυτό ο Κ. Διάκος δήλωσε: «Όταν η Κυβέρνηση αρνείται την δημοκρατική έκφραση όλων των αυτοδιοικητικών πολιτικών δυνάμεων την ίδια στιγμή που διατυμπανίζει την συναίνεση και την σύνθεση, όταν η Κυβέρνηση παίρνει πίσω από την Αυτοδιοίκηση τις σοβαρότερες από τις αρμοδιότητες της μετατρέποντας την σε απλό διοικητικό αποκεντρωμένο μηχανισμό της Κεντρικής Διοίκησης την ίδια στιγμή που διατυμπανίζει τον ιδιαίτερο της ρόλο στην έξοδο από την κρίση, η ανακολουθία αυτή χρειάζεται μια απάντηση. Συσπείρωση των δυνάμεων που αντιτίθενται σε τέτοιες ανακόλουθες πολιτικές επιλογές και αποδειγμένα πια ψευδείς ισχυρισμούς».

Για την Αττική Οικολογική Απάντηση
Κώστας Διάκος
Γιώργος Δημαράς