Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12/5/11

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, Δημοτικού Συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο της Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ.




«Καταγγέλλουμε το πογκρόμ κατά των μεταναστών στο οποίο προχώρησαν σήμερα οι νεοναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής στη περιοχή της Πλατείας Βικτόρια με τη στήριξη των ΜΑΤ του Παπουτσή παριστάνοντας τους αγανακτισμένους για την εγκληματικότητα, μετά την δολοφονία τις πρωινές ώρες στην οδό Γ Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο επέκτασης σε διπλανές  περιοχές  των θυλάκων εγκληματικής δράσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου συνεργάζονται με την Αστυνομία αλλά και με τα πιο βρόμικα κυκλώματα των μπράβων της νύχτας που δολοφονούν, όπως φάνηκε με τις πρόσφατες συλλήψεις κυκλωμάτων της περιοχής.
Μέσα στις συνθήκες εξαθλίωσης που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και του ρατσισμού οι φασίστες στοχοποιούν τους μετανάστες, παίρνουν τα ρόπαλα και κραυγάζουν υστερικά.
Παραμονές της Γενικής Απεργίας της 11ης Μάη ενάντια στις νέες επιθέσεις με το Μνημόνιο διαρκούς λιτότητας, φτώχειας και ανεξέλεγκτης αύξησης της ανεργίας, η κυβέρνηση επιλέγει να παίξει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει από τις δικές της ευθύνες. Έστειλε ξανά τον Χ.Παπουτσή να συνεργαστεί αυτή τη φορά με τον Γ.Καμίνη για να φέρουν «τον νόμο και τη τάξη» στο κέντρο της Αθήνας. Ο κατήφορος  και της κυβέρνησης και του Δημάρχου Αθήνας δεν έχει όριο στην υποκρισία και την αθλιότητα. Ο Δήμαρχος Αθήνας καλεί σε περισσότερη αστυνόμευση για να λύσει τάχα τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική  του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας τις επιλογές της ΝΔ, με την διαρκή λιτότητα, τις περικοπές, την διάλυση της δημόσιας παιδείας, της υγείας. Είναι ο ίδιος που κάνει πλάτες στο Ραγκούση για να απολυθούν χιλιάδες συμβασιούχοι κάνοντας ακόμη χειρότερες τις συνθήκες ζωής όλων με τη διάλυση των γειτονιών της Αθήνας, με το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών.
Η κυβέρνηση είναι ένοχη για τη διάλυση της ζωής των εκατομμυρίων εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών με τις πολιτικές του Μνημόνιου αλλά και με τις πολιτικές των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που άφησαν να πεθάνουν από τη πείνα και την δίψα στη μέση του πελάγους 61 μετανάστες ενώ στη περιοχή περιπολούσαν τα αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ.
Οι λύσεις θα έρθουν με το ξεδίπλωμα των εργατικών αγώνων και τη αντίσταση της νεολαίας. Στο κέντρο της Αθήνας έχουμε να υπερασπίσουμε τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς ακόμη και την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ που πάνε για λουκέτο! Έχουμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες από τις φασιστικές επιθέσεις.
Καμία λύση στα προβλήματα του κέντρου δεν πρόκειται να υπάρξει αν δεν σπάσει το απόστημα των φασιστικών συμμοριών. Για αυτό άμεσα θα καλέσουμε σε μαζική δράση τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους φοιτητές και τους μαθητές για να μπει τέλος στη δράση τους».