Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16/5/11

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΓ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



για την απαράδεκτη κατάσταση
στο κέντρο της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης κυκλωμάτων ναρκωτικών και πορνείας αλλά και την εγκληματική δράση φασιστοειδών που καπηλευόμενοι τη δολοφονία του άτυχου 44χρονου εξαπέλυσαν πογκρόμ εναντίον αθώων μεταναστών. Συμπλήρωμα του σκηνικού τρομοκράτησης του λαού είναι και η δολοφονική επίθεση Σάββατο μεσημέρι ομάδας κουκουλοφόρων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων.
Από αυτή την επικίνδυνη για το λαό κατάσταση και την υποβάθμιση – γκετοποίηση του κέντρου επωφελούνται μεγάλα συμφέροντα που ιδιοποιούνται πλέον ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστικές τιμές. Αποκαλυπτικά είναι προς τούτο δημοσιεύματα στον τύπο και σχετικές εκθέσεις υπηρεσιών.
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων και όσων άλλων αποδέχονται τον ευρωμονόδρομο είναι τεράστιες γιατί ψήφισαν και εφαρμόζουν τη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο II που μετέτρεψαν την χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών. Στηρίζουν την πολιτική που οξύνει το μεταναστευτικό ζήτημα και τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και κάτοικοι του κέντρου πρέπει να οργανώσουν κοινή πάλη ενάντια στα κυκλώματα και τους μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στη πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, εμπνεόμενοι και από την στάση της οικογένειας του δολοφονημένου που αντιτάχθηκε στα φασιστοειδή και άλλους που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον θάνατο και την κηδεία του ανθρώπου τους αλλά και από την στάση του μετανάστη εργαζόμενου στη λαϊκή των Εξαρχείων που με κίνδυνο της ζωής του έπεσε στη φωτιά για να σώσει την Ελληνίδα ανθοπώλη.
Να αγωνιστούν ώστε να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά εγκληματικά κυκλώματα και ρατσιστικές συμμορίες. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της Ε.Ε. για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που επιθυμούν. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται χρόνια στη χώρα μας, φορολογούνται, πληρώνουν ΦΠΑ, εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Να κλείσουν τα κέντρα που χορηγούν το ναρκωτικό υποκατάστατο της μεθαδόνης, να στηριχθούν και να αναπτυχθούν τα κέντρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και οι θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης. Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Να ληφθούν μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών.
Η προστασία της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και μεταναστών, και όχι η καταστολή και η τρομοκράτησή τους, πρέπει να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα μιας επαρκούς και ανάλογα εκπαιδευμένης αστυνομικής δύναμης. Η δημοτική αστυνομία και οι υπάλληλοι του δήμου δεν πρέπει να έχουν κανένα ρόλο σ’ αυτό, γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά τους.
Ειδικά ο Δήμος Αθηναίων να φροντίσει για την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στους δημόσιους δημοτικούς χώρους όχι για καταστολή ή επιβολή προστίμων αλλά αποτρεπτικά προς την μικροεγκληματικότητα. Να μειωθούν άμεσα τουλάχιστον κατά 50% τα δημοτικά τέλη για τους αυτοαπασχολούμενους του κέντρου. Να παρθούν μέτρα ενάντια στην τωρινή εγκατάλειψη δημοτικών χώρων όπως πάρκων, αλσυλλίων, παιδικών χαρών. Να ξαναλειτουργήσουν δημοτικά ιατρεία που έκλεισαν και να ενισχυθούν όσα τώρα υπολειτουργούν.

Αθήνα, 16/5/2011