Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23/3/11

«Σκηνές ροκ» στο πρώην δημαρχείο Κατσικ NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

ΠΑΜΕ και συμβασιούχοι ματαίωσαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Με ... δολιοφθορές, συσκότιση και κατάληψη και του πρώην δημαρχείου Παμβώτιδας στον Κατσικά, το ΠΑΜΕ και οι συμβασιούχοι της πρώην ΑΔΕΙ, περίπου 100 άτομα, με πολιτική κάλυψη-άρνηση της μείζονος μειοψηφίας να μετέχει, ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, το βράδυ της Τρίτης.




Αν και αναμενόμενη η ... μεταφορά της κατάληψης, η εξέλιξη δεν παύει να αποτελεί πλήγμα για ολόκληρο το δήμο που τελεί σε ομηρία εδώ και 23 μέρες.Στο χώρο του πρώην δημαρχείου στον Κατσικά εκτυλίχθηκαν «σκηνές ροκ» , υπήρξε ένταση, φραστικά επεισόδια και βίαιη απώθηση του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, ωστόσο δεν έγινε επέμβαση των ΜΑΤ, αν και κάποια στιγμή συζητήθηκε και αυτό το ενδεχόμενο. Σήμερα στις 1:30 το μεσημέρι σε σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων με το δήμαρχο στην ΔΕΥΑΙ θα εξεταστεί τρόπος άρσης του αδιεξόδου, με αμφίβολη την συμμετοχή της παράταξης του Ν. Γκόντα.

Από νωρίς είχε στηθεί το σκηνικό...
Από νωρίς το απόγευμα οι αντιδρώντες στην συνεδρίαση, πήγαν στον Κατσικά τοποθέτησαν, άκουσον, άκουσον, καρφιά στις κλειδαριές των κεντρικών εισόδων του κτιρίου, αχρηστεύοντας τες στην ουσία, προκειμένου να μην μπορούν να μπουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που προσέρχονταν.Κάποιοι βέβαια πρόλαβαν και βρέθηκαν νωρίτερα στο κτίριο, όχι όμως ο δήμαρχος και οι περισσότεροι σύμβουλοι οι οποίοι εγκλωβίστηκαν από τους δεκάδες συγκεντρωμένους. Για να είναι σίγουροι οι καταληψίες ότι δεν θα γίνει η συνεδρίαση (θέμα και η συγχώνευση επιχειρήσεων και λύση της Κοινωφελούς-διαδόχου της πρώην ΑΔΕΙ) κατέβασαν τους διακόπτες και βύθισαν στο σκοτάδι το κτίριο.Τα συνθήματα κατά του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, αλλά και κατά του πρώην δημάρχου Νίκου Γκόντα ήταν συνεχή και σε κάποιες στιγμές υπήρξε ένταση και λεκτικά επεισόδια έξω από το πρώην δημαρχείο. Ιδίως τη στιγμή που ο δήμαρχος επιχείρησε να περάσει από την ανθρώπινη αλυσίδα που σχημάτισαν οι διαδηλωτές.

Μπήκαν μόνο αστυνομικοί
Τελικά ο κ. Φίλιος και σύμβουλοι της παράταξης του υποχώρησαν και συσκέπτονταν εκτός του κτιρίου και εξέτασαν και την περίπτωση να δοθεί λύση με την επέμβαση των ΜΑΤ που περίμεναν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, μέχρι τέλους τα ΜΑΤ παρέμειναν στο πάρκινγκ δίπλα στο πρώην δημαρχείο.Περίπου στις 8:30 το βράδι αστυνομικοί του τμήματος Κατσικά μπήκαν στο κτίριο και για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονταν μέσα και για να ερευνήσουν τυχόν ζημιές από την κατάληψη και για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση, όπως και έγινε, όμως δεν κατάφεραν εκ νέου να μπουν στο κτίριο ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, αφού απωθήθηκαν από τους συγκεντρωμένους.Τελικά ο κ. Φίλιος και οι περισσότεροι σύμβουλοι αποχώρησαν οριστικά και για λίγη ώρα παρέμεναν εκεί οι καταληψίες, ενώ και τα ΜΑΤ είχαν αποχωρήσει, λίγο πριν τις 9 το βράδι. Από την παράταξη του Ν. Γκόντα ουδείς εμφανίστηκε στον Κατσικά, ήταν εκεί οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας.

Για την απόφαση της δεύτερης να μην μετέχει
στη συνεδρίαση του Δ.Σ
Αντιπαράθεση, δια ανακοινώσεων, μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος μειοψηφίας.Την απόφαση της να μην προσέλθει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας στον Κατσικά, δημοσιοποίησε αργά το μεσημέρι η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα. Με μια λιτή ανακοίνωση και με επίκληση του προβλήματος με τους συμβασιούχους της πρώην ΑΔΕΙ, χωρίς βέβαια να κάνει αναφορά στις δικές της ευθύνες ως πρώην δημοτική αρχή που άφησε χωρίς συμβάσεις τόσους εργαζόμενους, επιχειρεί εκ νέου να «αξιοποιήσει» την κατάληψη του κεντρικού δημαρχείου...κλείνοντας το μάτι και πάλι στους 130 συμβασιούχους που για χρόνια ενέπαιξε και κράτησε σε ομηρία.Η αντίδραση της δημοτικής αρχής ήταν άμεση και σκληρή και στα περί εμπαιγμού των συμβασιούχων που επικαλέστηκε η μείζονα μειοψηφία, απαντά με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας τη λέξη εμπαιγμός για πολλά που συμβαίνουν σήμερα και έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του δήμου και στους δημότες. Χαρακτηρίζει...εξαφανισμένο τον πρώην δήμαρχο, τον κατηγορεί για αλαζονεία και ανευθυνότητα και του επιρρίπτει την ευθύνη για το πρόβλημα που δημιούργησε. Η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει τη θέση της ότι η λύση μπορεί να είναι μόνο πολιτική και σε αυτή την κατεύθυνση η μείζονα μειοψηφία είναι απούσα για την προώθηση της και με τη στάση της δεν εξυπηρετεί το συμφέρον των ανθρώπων που, υποτίθεται ότι, υποστηρίζει.Το βράδι κι ενώ είχε καταληφθεί και το πρώην δημαρχείο στον Κατσικά η παράταξη του κ. Γκόντα εξέδωσε νέα ανακοίνωση-απάντηση στην δημοτική αρχή στην οποία την κατηγορεί ως υπαίτια του αδιεξόδου, αλλά χωρίς μια ρεαλιστική πρόταση για το πώς μπορεί να δοθεί λύση, απλά για επικοινωνιακούς λόγους η ανταπάντηση και με την επισήμανση ότι η ίδια τηρεί υπεύθυνη στάση.

Η ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας»
Στην ανακοίνωση της παράταξης του Ν. Γκόντα αναφέρονται τα εξής:«Η επίκληση εξαιρετικών λόγων για διενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός έδρας του Δήμου είναι προσχηματική αφού κανένας τέτοιος λόγος δεν συντρέχει. Μοναδικός λόγος είναι η συνεχιζόμενη κινητοποίηση των απολυμένων εργαζομένων της ΑΔΕΙ και ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός τους από τη Δημοτική Αρχή. Για το λόγο αυτό η παράταξή μας δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ».

Η αντίδραση της δημοτικής αρχής
«Η άρνηση συμμετοχής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επιφέρει κανένα πολιτικό πλήγμα στη Δημοτική Αρχή, όπως πιθανόν η ίδια εκτίμησε, αλλά αποτελεί πράξη βαθιάς απαξίωσης των θεσμών και κυρίως του ανώτατου οργάνου της πόλης, που έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να απαντά στα αιτήματα και τα προβλήματα όλων των συμπολιτών.Αν κάποιος λοιπόν εμπαίζει αυτός είναι ο πρώην δήμαρχος Νικόλαος Γκόντας. Εμπαίζει με τους θεσμούς, όπως ακριβώς έπραττε επί οκτώ χρόνια. Εμπαίζει με την αγωνία των πρώην εργαζομένων της ΑΔΕΙ, όπως ακριβώς τους ενέπαιξε όταν μοίραζε τις ψεύτικες συμβάσεις, τις ψεύτικες ελπίδες, τις ψεύτικες υποσχέσεις.Εμπαίζει με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας που περιμένουν την διευθέτηση των δικών τους θεμάτων, εμπαίζει με τους εκατοντάδες απλήρωτους από τις δικές του θητείες, εργολάβους, προμηθευτές και επιχειρηματίες της πόλης, και εργαζόμενους που αναμένουν την εξόφλησή τους.

Εμπαίζει τέλος με την κοινή λογική!
Το πρόβλημα με τους πρώην εργαζόμενους της ΑΔΕΙ το δημιούργησε ο ίδιος. Η αλαζονεία του και η ανευθυνότητά του, οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Στο σύνολο των αμαρτιών λοιπόν της απελθούσας δημοτικής αρχής περιλαμβάνονται και οι εξαπατημένοι από την ίδια πρώην συμβασιούχοι.Η θέση της Δημοτικής Αρχής ήταν από την αρχή ξεκάθαρη. Μοναδικός τρόπος επίλυσης του αδιεξόδου είναι η πολιτική λύση. Σε αυτό επιμένει και σήμερα.Το πιο εντυπωσιακό και αυτό που προκαλεί την χείριστη εντύπωση είναι πως ο κ. Γκόντας και η παράταξή του δεν ήρθαν μέχρι σήμερα σε καμία επικοινωνία με την Δημοτική Αρχή.Εξαφανισμένος ο πρώην δήμαρχος, αρκείται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, υποθάλποντας στην ουσία την συνέχιση της σημερινής κατάστασης. Μόνο που με την στάση του αυτή στρέφεται και κατά των πρώην συμβασιούχων της ΑΔΕΙ και των συμφερόντων τους, διότι όφειλε το λιγότερο να συνεργαστεί, για να βρεθεί πολιτική λύση από την Κυβέρνηση και κυρίως να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των θεσμών.Αν αυτή είναι υπεύθυνη στάση ανθρώπου που διατέλεσε οκτώ χρόνια δήμαρχος και σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ας την κρίνουν οι συμπολίτες μας».

Η ανταπάντηση της παράταξης
του Ν. Γκόντα
«Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» δεν επιθυμεί να επιφέρει κανένα «πολιτικό πλήγμα» στη νέα Δημοτική Αρχή όπως αυτή επικαλείται στην ανακοίνωσή της. Η νέα Δημοτική Αρχή έδειξε και δείχνει ότι δεν χρειάζεται καμία βοήθεια σε αυτό. Το κάνει πολύ καλά η ίδια με τις πράξεις της.Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η παράγραφος 10 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 για να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο σε χώρο εκτός του Δημαρχείου θα πρέπει να συντρέχει «εξαιρετικά σημαντικός λόγος».Φυσικά, η συγκεκριμένη παράγραφος, προφανώς και δεν εννοεί το να συντρέχει λόγος «εξαιρετικού αδιεξόδου» στο οποίο έχει οδηγήσει η νέα Δημοτική Αρχή δεκάδες οικογένειες και μία ολόκληρη πόλη.Χωρίς να αποδέχεται τις βαρύτατες ευθύνες της, για μια ακόμη φορά επιχειρεί να τις μεταθέσει στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή ακριβώς με τα ίδια, πανομοιότυπα, βαρετά επιχειρήματα που πλέον έχουν κουράσει τους πάντες εκτός από την ίδια. Γιατί; Γιατί η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» συνεχίζει να κρατά μια υπεύθυνη στάση και να αρνείται να προσφέρει κανένα απολύτως «άλλοθι» στις επιδιώξεις και μεθοδεύσεις που συνεχώς επιχειρεί η νέα Δημοτική Αρχή ανεπιτυχώς.Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια των συμβασιούχων της πρώην ΑΔΕΙ με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο και όχι με αλληλοαναιρούμενες προτάσεις, απόψεις και αποφάσεις που συνεχίζουν και εντείνουν το αδιέξοδό τους και φυσικά ούτε με άναρθρες κραυγές αμηχανίας.Οι συμβασιούχοι ξέρουν.Οι πολίτες ξέρουν.Όλοι ξέρουν ποιος ευθύνεται που το Δημαρχείο παραμένει κλειστό.Όλοι ξέρουν ποιος ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη πόλη.Η νέα Δημοτική Αρχή είναι πια απελπιστικά μόνη».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αναρτήθηκε από epirusgate