Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16/3/11

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης


«Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο»

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
16/03/2011


Η πολιτική συγχώνευσης-κατάργησης εκατοντάδων σχολείων, ο λεγόμενος «Καλλικράτης της εκπαίδευσης», αποτελεί μια παρέμβαση προκλητικά αντικοινωνική, άκρως αντιεκπαιδευτική και βαθύτατα ταξική.
Η πολιτική αυτή αποτελεί κατ’ ουσίαν εφαρμογή των δραματικών κοινωνικών περικοπών που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική στο πλαίσιο του Μνημονίου και συναντά τη ριζική αντίθεση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών.
Επίσης, η πολιτική αυτή αποτελεί υλοποίηση του ιστορικά πρωτοφανούς χαμηλού ποσοστού του φετινού προϋπολογισμού για την παιδεία και έχει ως προφανή στόχο τη συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.
Αντίθετα με τη λογική της κυβέρνησης, απαιτείται ένα γενναίο πρόγραμμα για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των κτηριακών υποδομών σε όλες τις βαθμίδες.
Αντίθετα με την πολιτική που εμμέσως πλην σαφώς ευνοεί τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, απαιτούνται πολιτικές αντιστροφής της δραματικής τάσης για διαρροή των μαθητών ακόμα και από την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
Αντί για την κατάργηση ή συρρίκνωση ειδικών εκπαιδευτικών μονάδων απαιτείται, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, η θεσμική και υλική ενίσχυση μαθητών που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας, όπως επίσης και των σχολείων που καλλιεργούν ιδιαίτερες δεξιότητες, των εσπερινών, καθώς και των μονάδων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Ο προφανής στόχος για ταχεία και σημαντική μείωση των εργαζομένων εκπαιδευτικών αποκρύβεται επιμελώς, ενώ μέσω των συνενώσεων και της συρρίκνωσης των σχολείων οδηγούνται ευθέως οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις που προκαλούν οι δήμοι, οι ομοσπονδίες καθηγητών και δασκάλων, οι σύλλογοι γονέων και τα μαθητικά συμβούλια. Οι απειλές για αυταρχική αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν θα κάμψουν και δεν θα αποδυναμώσουν τη μαζική αντίσταση, με στόχο τη μη εφαρμογή του νόμου.