Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14/10/10

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»
ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ



Την πλήρη στήριξη του Συνδυασμού «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα» στα Άτομα με Αναπηρίες και την στοχευμένη πολιτική δράση για την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού τους, εξέφρασε ο υπ. Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στην «Κιβωτό της Αγάπης» και σε άλλα Ιδρύματα της Περιφέρειας.

Όπως σημείωσε ο κ. Χρυσανθακόπουλος «τα καθημερινά προβλήματα των Α.με.Α στην σημερινή κοινωνία είναι πολύπλευρα και σε πολλές περιπτώσεις ανυπέρβλητα, με επαχθείς επιπτώσεις για αυτούς τους συνανθρώπους μας, σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής τους: Στην απασχόληση, στην πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, στην κοινωνία της πληροφορίας στο διαδίκτυο, στην επαγγελματική κατάρτιση, στις ευκαιρίες που προσφέρονται στην εκπαίδευση, αλλά και στις υποβαθμισμένες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και υγείας».

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα» σημείωσε ότι επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού, ώστε τα άτομα αυτά να έχουν την δυνατότητα να ανταποκρίνονται στο ρόλο και τις υποχρεώσεις τους ως ενεργοί πολίτες, να αποκτήσουν τις ίδιες δυνατότητες επιλογής και να ρυθμίζουν τη ζωή τους, όπως ακριβώς και τα άτομα χωρίς αναπηρία.

Και πρόσθεσε: «Τα τελευταία μέτρα της Κυβέρνησης που αφαιρούν κεκτημένα των Α.με.Α, όπως συνέβη με τις κάρτες συγκοινωνίας κ.ά. είναι καταδικαστέα και δείχνουν ότι η επικρατούσα νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Κυβέρνησης έχει έναν εχθρό: Τον λαό, με πρώτα θύματα τις αδύνατες κοινωνικά ομάδες.
Κύριο μέλημα του Συνδυασμού μας είναι η κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών, επί ίσοις όροις με τους άλλους, στο πλαίσιο της δίκαιης και ισότιμης Κοινωνίας Πολιτών, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η άρση των πάσης φύσεως αποκλεισμών»






Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χρυσανθακόπουλος στα σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα και τα Κέντρα για Α.με.Α στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας:
«Αποτελεί υποχρέωσή μας και θα είναι μέσα στις προτεραιότητές μας, εφόσον ο λαός της Δυτικής Ελλάδας μας δώσει τα ηνία της Περιφέρειας, να ανακουφίσουμε αυτά τα Ιδρύματα, με όλους εκείνους τους χειροπιαστούς τρόπους που θα παράσχουν ουσιαστική συνδρομή στο κοινωνικό έργο τους όχι όμως ως επίδειξη φιλανθρωπίας, αλλά ως επιβεβλημένη κοινωνική επιταγή ανθρωπιάς και καθήκοντος»

Θέμα επίσης πολύ σοβαρό θίγει ο κ. Χρυσανθακόπουλος, σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στο Ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης», για το οποίο αθόρυβα, δίχως προσωπικές εμπάθειες και δίχως καμία μέχρι σήμερα προβολή, απευθύνθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, ζητώντας εξυγίανση.
Ήδη στο θέμα έχει επιληφθεί και ο Εισαγγελέας, καθώς η ατολμία και η διάθεση συγκάλυψης για κομματικούς λόγους από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας και τους σημερινούς συνεργάτες του κ. Κατσιφάρα, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο το Ίδρυμα.
Σημειωτέων, ότι σύμφωνα με πόρισμα των επιθεωρητών ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας διορίζονταν στο Ίδρυμα με οικογενειοκρατικά κριτήρια και οι υπεύθυνοι διαχειρίστηκαν καταχρηστικά χρήματα και εξουσίες, με συνέπεια η θνησιμότητα νέων παιδιών να είναι τεράστια και κάθε φορά οι υπόλογοι να μην τιμωρούνται».
Και ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα», κατέληξε: «Το πόρισμα -το οποίο είναι στην διάθεση κάθε δημοσιογράφου-, παρότι «στρογγυλεύει» την επιβολή συνεπειών, η Δικαιοσύνη προχωράει απερίσπαστη και δίχως παρεμβολές στην διαδικασία εξυγίανσης.
Η σιωπή που τηρεί η εποπτεύουσα Υπηρεσία της Νομαρχίας δείχνει την συνενοχή τους».