Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5/10/10

Να κατοχυρωθούν επιτέλους οι διατάξεις της διακήρυξης των δικαιωμάτων των ζώων

5 Οκτωβρίου 2010
Ο Κώστας Διάκος, υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων για την περιφέρεια της Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οικολογική Απάντηση», παρευρέθηκε στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιου Τύπου.



Στην παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη νομοθετικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ζώων και την δυνατότητα ανάληψης συντονιστικού ρόλου από την Περιφέρεια ώστε - σε συνεργασία με τους Δήμους - να θέσουν σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ουσιαστικής φροντίδας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του υγειονομικού τμήματος και του κτηνιατρικού τμήματος της Νομαρχίας το οποίο μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε υποτυπωδώς.

Κλείνοντας, με την ιδιότητά του ως Νομικός περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατοχύρωσης αυξημένης ισχύος των διατάξεων που αφορούν τη διακήρυξη των δικαιωμάτων των ζώων, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατά τον οποίο ισχύει και η διακήρυξη για τα δικαιώματα των ανθρώπων, λέγοντας χαρακτηριστικά «Θεωρώ απαράδεκτο να παραμένει ακόμα στο νομοθετικό μας σύστημα η διάκριση μεταξύ ανθρώπων και πραγμάτων και στα «πράγματα» να συμπεριλαμβάνονται και τα ζώα (!), τα οποία είναι έμψυχα και έχουν και πνευματικότητα και ψυχική λειτουργία».





Τηλέφωνο επικοινωνίας
Νάγια Παπαλιάκου 6977264379