Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4/12/19

Γ. Πατούλης στο 30ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Γ. Πατούλης στο 30ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου


Την πεποίθηση ότι το σχέδιο ταχύρρυθμων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο από τους επενδυτές μέσω συμφωνιών συνεργασίας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας το 30ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Greek Economic Summit-Turning the Odds.
   «Η χώρα μας πρέπει να κάνει αναπτυξιακά άλματα», τόνισε ο κ. Πατούλης, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μια σταθερή αναπτυξιακή τροχιά, με τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, τη σημαντική αύξηση των επενδύσεων των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων, την αύξηση της αποταμίευσης και της εξωτερικής χρηματοδότησης.
   Παρατήρησε ότι είναι δύσκολη η πρόκληση να επιτύχουμε ως χώρα τους αναπτυξιακούς στόχους, καθώς «υπάρχουν ακόμα πολύ αυστηρές δημοσιονομικές, νομισματικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες σε σύγκριση με όλα τα άλλα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ».
   Προς αυτή την κατεύθυνση, υποστήριξε, η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα δημοσιονομικά ουδέτερο αναπτυξιακό μίγμα πολιτικής, με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω μέτρων για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, το οποίο έχει την άμεση υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
   Στην Περιφέρεια, ανέφερε ο κ. Πατούλης, «φροντίζουμε να παρέχουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον με λιγότερη γραφειοκρατία, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τις άμεσες ξένες επενδύσεις. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, μια φορολογική ελάφρυνση κατά 1/4 της ποσοστιαίας μονάδας του ΑΕΠ, με ταυτόχρονη υλοποίηση δημοσιονομικών διαρθρωτικών μέτρων, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% μετά από μια δεκαετία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
   Αναφερόμενος σε σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε, όπως είπε, εστίασε στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας.
   «Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να προσφέρει νέους τομείς τεχνολογικών καινοτομιών, όπου το δυναμικό ανάπτυξης είναι τεράστιο τα επόμενα 5-10 χρόνια», σημείωσε ο κ Πατούλης και έκλεισε με τη δέσμευση για «πλήρη χρήση όλης της διαθέσιμης υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει το βασικό μοχλό του τουρισμού υγείας και ευεξίας, καθώς ένα παγκόσμιο κέντρο συνεδριακού τουρισμού με στόχο την προώθηση του νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας μας».
   Νωρίτερα τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ν. Μπακατσέλος. Παραβρέθηκαν ο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκης και πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.