Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23/9/10

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ

Τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας David Landsman δέχθηκε σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο γραφείο του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. Τον Βρετανό Πρέσβη συνόδευαν η επίτιμη πρόξενος της Μ. Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη Μαρία Τσακάλη και ο υπεύθυνος Πολιτικών Μελετών της βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Χρήστος Ψάλτης.



Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης καλωσόρισε το Βρετανό αξιωματούχο στη Θεσσαλονίκη και ευχαρίστησε τον κ. Landsman για τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνοβρετανικών συνεργασιών σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού, εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας. Ο Νομάρχης δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την αυξημένη παρουσία Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι και ευχήθηκε η Ελλάδα να εξακολουθήσει να αποτελεί πόλο έλξης για τους Βρετανούς.

Ο Νομάρχης αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και, ιδιαίτερα, στη μεγάλη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" και στην ανετοιμότητα του κράτους να πραγματοποιήσει μια ουσιαστική αποκέντρωση. "Μέχρι το 2013 θα έχουμε προβλήματα για τη μετάβαση στο νέο θεσμό. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Υπουργός", τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, επισημαίνοντας την έλλειψη πόρων, αρμοδιοτήτων και προσωπικού. Επίσης, ο Νομάρχης αναφέρθηκε στην ελλιπή χρηματοδότηση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης από την Πολιτεία, υπογραμμίζοντας ότι "εδώ και 10 μήνες στη Νομαρχία μας δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ για έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί".

Ο κ. Ψωμιάδης έκανε ξεχωριστή αναφορά στις σοβαρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη Βόρεια Ελλάδα και μίλησε για τη ανάγκη προώθησης ξένων επενδύσεων, που θα ενδυναμώσουν τον επιτελικό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας David Landsman ευχαρίστησε το Νομάρχη για τη θερμή υποδοχή και ενημερώθηκε λεπτομερώς για το νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ευχόμενος καλή επιτυχία στον κ. Ψωμιάδη στις επερχόμενες εκλογές.