Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23/9/10

Σημεία από την τοποθέτηση της Ελένης Πορτάλιου στην Ολομέλεια της Ανοιχτής Πόλης

Στην σημερινή ολομέλεια της Ανοιχτής Πόλης, εγκρίθηκε η υποψηφιότητα της Ελένης Πορτάλιου για το Δήμο Αθηναίων και το βασικό πλαίσιο θέσεων της δημοτικής κίνησης. Έτσι ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία της Ανοιχτής Πόλης ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Στην εισηγητική ομιλία της, η Ελένη Πορτάλιου, μεταξύ άλλων ανέφερε:





«Αποφασίσαμε ομόφωνα στη συντονιστική γραμματεία της Ανοιχτής Πόλης και προτείνουμε στην ολομέλεια, να συνεχίσουμε ενωμένοι την πορεία που έχουμε χαράξει συλλογικά και να δώσουμε την εκλογική μάχη, αθροίζοντας στις σημερινές δυνάμεις μας, νέες που θα ενισχύσουν τους αγώνες.



Απευθυνόμαστε στο υπαρκτό ριζοσπαστικό ρεύμα του οικολογικού χώρου, το οποίο δεν εκφράζεται από το ψηφοδέλτιο του κ. Καμίνη, που έχει λάβει το κυβερνητικό, πρωθυπουργικό χρίσμα. Απευθυνόμαστε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο συμπορευτήκαμε στις γειτονιές και ο οποίος απορρίπτει την πολιτική του Καλλικράτη και του Μνημονίου.



Στην Αθήνα της κρίσης και του μνημονίου, η Ανοιχτή Πόλη οικοδομεί, μαζί με τα κινήματα και τους πολίτες, την εναλλακτική λύση που βασίζεται στην αντίσταση, την αλληλεγγύη και τη δημιουργία.





Ο Καλλικράτης είναι το μνημόνιο στην αυτοδιοίκηση:



Ο Καλλικράτης είναι ένα από τα βασικά σημεία του μνημονίου. Αποτελεί μια βαθιά αυταρχική μεταρρύθμιση γιατί συγκεντρώνει την εξουσία και τις αποφάσεις στα χέρια των εκλεγμένων με ληστρικό πλειοψηφικό σύστημα διοικήσεων, μακριά από τον έλεγχο και τη συμμετοχή των πολιτών. Η αυτοδιοίκηση μετατρέπεται οριστικά σε ετεροδιοίκηση. Ο Καλλικράτης είναι, επίσης, μέρος της κυβερνητικής πολιτικής για πολύ μεγάλες περικοπές δημόσιων κοινωνικών δαπανών, που μεταφράζεται στην υποχρηματοδότηση υπηρεσιών και έργων και την υποστελέχωση δήμων και περιφερειών.



Η ψήφος στις δημοτικές εκλογές μπορεί να γίνει ένα ισχυρό λαϊκό όπλο στους αγώνες κατά του Καλλικράτη και του Μνημονίου γενικά και ειδικά στην αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Αθηναίων.





Η παρακαταθήκη της Ανοιχτής Πόλης και κριτική στις άλλες παρατάξεις:



Οι άνθρωποι της Ανοιχτής Πόλης εργαστήκαμε στα κινήματα των πολιτών στις γειτονιές της Αθήνας, αντιπροσωπεύοντας τα αιτήματά τους στο Δημοτικό και τα Διαμερισματικά Συμβούλια.



Συγκρουστήκαμε με τη δημοτική πλειοψηφία του κ. Κακλαμάνη και την αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Σκανδαλίδη αλλά και με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν στην πόλη σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών.



Αντιπαρατεθήκαμε στην πολιτική της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής και του δημάρχου κ. Κακλαμάνη και συγκεκριμένα στις νεοφιλελεύθερες επιλογές στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής και του περιβάλλοντος, καθώς και στην κατανομή του προϋπολογισμού του Δήμου με προτεραιότητες που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών.



Το εμφανιζόμενο ως στενά αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής τον κ. Καμίνη, που στηρίζεται κυρίως από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είναι σίγουρο ότι θα κινηθεί αυστηρά στο πλαίσιο των κυβερνητικών επιλογών, πολύ περισσότερο που ο κ. Παπανδρέου αποδίδει στις αυτοδιοικητικές εκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα υπέρ της πολιτικής του. Δηλαδή η ψήφος στο ψηφοδέλτιο του κ. Καμίνη θα πιστωθεί υπέρ της τρόικας και της κυβέρνησης του Μνημονίου.





Συνεχίζουμε μαζί με τα κινήματα και τους ενεργούς πολίτες: Η Ανοιχτή Πόλη με όλα τα μέλη της, εκλεγμένα και μη, θα βρίσκεται καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας και θα συμβάλλει στην οργάνωση των κοινωνικών αντιστάσεων απέναντι στην κρίση, για ν’ ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και να μην περάσει η αντίστοιχη πολιτική του δικομματισμού στο Δήμο Αθηναίων.»