Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/9/10

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος.

Το Μαγειρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών εγκαινίασαν σήμερα (χθες) το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας.


Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος. Το Μαγειρείο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Πατρέων. Εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης Κατ’ Οίκον, το οποίο λειτουργεί ήδη με τη συνεργασία Μητροπόλεως και Δήμου. Έργο του Μαγειρείου είναι η παρασκευή γευμάτων που προσφέρονται σε συνδημότες μας οικονομικά ασθενείς που είναι μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα. Θα εξυπηρετούνται συμπολίτες μας σε καθημερινή βάση για πέντε ημέρες την εβδομάδα με γεύματα για το μεσημέρι και το βράδυ.

Όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, το Μαγειρείο είναι ένας χώρος αγάπης και αφορμή πνευματικής και υλικής προσφοράς στους συμπολίτες μας που χρειάζονται την υποστήριξή μας. Επίσης τόνισε την άριστη και αποδοτικότατη συνεργασία που έχει σε καθημερινή βάση τόσο με τον Δήμαρχο Ανδρέα Φούρα όσο και με και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Άμπετ Χασμάν, στο φιλανθρωπικό έργο

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Φούρας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο και προς τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χασμάν, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να βρεθούν κοντά στους οικονομικά ασθενείς συνανθρώπους μας.

Το Μαγειρείο της Ιεράς Μητροπόλεως βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτου Νεοφύτου 14 (περιοχή Ι.Ν. Παντοκράτορος). Την παρασκευή του φαγητού έχουν αναλάβει εθελόντριες της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητροπόλεως πατέρων Παναγιώτη Ταρσινού και Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου. Η μεταφορά των γευμάτων στους εξυπηρετούμενους συμπολίτες θα γίνεται από το όχημα τύπου βαν που είχε αποκτηθεί πριν από λίγο καιρό στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης Κατ’ Οίκον.