Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/9/10

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης παραχώρησε στο γραφείο του συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

κ. ΝΙΚΟΥ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗ:




Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης παραχώρησε στο γραφείο του συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα της καθαριότητας τόσο στην πόλη μας όσο και στον διευρυμένο δήμο Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης.

Ο κ. Χιωτάκης τόνισε ότι στόχος του είναι η μείωση του όγκου των οικιακών απορριμμάτων και η ευαισθητοποίηση των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση.

Από το 2011 ο Δήμαρχος Κηφισιάς ανακοίνωσε ότι στο νέο διευρυμένο δήμο οι κάτοικοι θα πληρώνουν δημοτικά τέλη με βάση τα απορρίμματα που παράγουν και όχι ανάλογα με τα τετραγωνικά της κατοικίας τους. Όπως εξήγησε με τη διαδικασία αυτή και προστατεύουμε και παρατείνουμε τη ζωή στο περιβάλλον αλλά εξασφαλίζουμε και δίκαιους κανόνες στην πληρωμή των δημοτικών τελών. Αρχή μας είναι «Ο Ρυπαίνων, Πληρώνει».

Η διαδικασία θα είναι αυστηρότερη για την βιομηχανική περιοχή.

Επίσης ανέφερε ότι θα συμπληρώσει τους κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων με κομποστοποιητές όπου εκεί οι πολίτες θα μπορούν να αποθέτουν τα οργανικά απορρίμματα τους τα οποία μετά την πάροδο του χρόνου εξελίσσονται σε λίπασμα. Στόχος του Δήμου είναι να εκπαιδεύσει τους πολίτες για το πώς μπορούν να χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους κάδους. Για το συγκεκριμένο θέμα όπως ανέφερε ο κ. Χιωτάκης υπάρχει για την Ελλάδα οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τα σύμμεικτα απορρίμματα ο Δήμαρχος Κηφισιάς έκανε γνωστό ότι υπάρχει έτοιμος διαγωνισμός για την προμήθεια πέντε (5) ακόμη ρομποτικών κάδων οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σημεία της πόλης όπου υπάρχει συσσώρευση απορριμμάτων και συγκεκριμένα στο Κέντρο στο Κέφαλάρι και στη Νέα Κηφισιά με στόχο φυσικά ανάλογοι κάδοι να τοποθετηθούν σε Νέα Ερυθραία και Εκάλη.





ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ





· Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Γ. Χιωτάκη και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του πρώτου υπογειοποιημένου κοντέινερ που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στην πλατεία Πλατάνου στο Κέντρο της πόλης αλλά και του ρομποτικού κάδου απορριμμάτων που βρίσκεται στην οδό Λεβίδου. Ο κ. Λιακόπουλος άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τον Δήμαρχο Κηφισιάς αλλά και τους υπαλλήλους από τον τομέα Καθαριότητας για τις νέες ενέργειες που έχει καθιερώσει ο Δήμος Κηφισιάς στην αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και για τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθαριότητα της πόλης. Ο γ.γ. Περιφέρειας Αττικής επισκέφτηκε και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου Κηφισιάς και ενημερώθηκε και για τα οφέλη που παρέχει η λειτουργία του τόσο στο Δήμο όσο και στους Δημότες. Όπως ανέφερε ο κ. Χιωτάκης εξοικονομούνται πόροι αλλά και χρόνος αφού τα απορριμματοφόρα μετά την συμπλήρωση του φορτίου τους διανύουν μια μικρή απόσταση μέχρι των Σταθμό Μεταφόρτωσης όπου ξεφορτώνουν και σε ελάχιστο χρόνο επιστρέφουν και πάλι στο έργο της αποκομιδής. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των πολιτών.









ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ





· Ο Δήμαρχος Κηφισιάς επισήμανε ότι θα επεκταθεί η ανακύκλωση και στις γειτονιές του νέου Δήμου, όπου δεν υπάρχει. Ανέφερε ακόμη ότι οι υπηρεσίες του Δήμου αναζητούν και άλλους τρόπους ανακύκλωσης συσκευασιών εκτός των μπλε κάδων. Ήδη εφαρμόζεται από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς η περισυλλογή χάρτινων συσκευασιών στις γειτονιές της πόλης μας από ειδικό όχημα και εκεί που δεν υπάρχουν οι μπλε κάδοι. Πρόθεση μας είναι να το εφαρμόσουμε και στο νέο Δήμο όπου το ειδικό όχημα θα περνάει συγκεκριμένη μέρα και ώρα για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών.



ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ



· Ο Δήμαρχος Κηφισιάς διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί ο έλεγχος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κηφισιάς SOS για τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι τοποθετημένες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Προτεραιότητα μας είναι η δημόσια υγεία. Μέσα από τις συντονισμένες ενέργειες που καταβάλλουμε, θα προχωρήσουμε σε κατεδάφιση όλων των παράνομων κεραιών που βρίσκονται στην πόλη. Με συνεργασία, συμμετοχή των πολιτών και σωστές κινήσεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά, αρκεί οι κινήσεις μας να είναι προσεκτικές και να στηρίζονται στη νομιμότητα και το δίκαιο της τοπικής κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να παίζει ο καθένας με την υγεία μας. Σε έναν Δήμο που δίνουμε τιτάνιο αγώνα για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.









ΓΙΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

· Έκανε γνωστό ότι ο κύκλος εργασιών 2009 διαμορφώθηκε στο ύψος των 48.071.740 €. Τα αποτελέσματα χρήσεως του οικονομικού έτους 2009 είχαν θετικό πρόσημο (πλεόνασμα - κέρδος) και ανήλθαν στο ύψος των 5.050.591,91 €. Μαζί με το υπόλοιπο αποτελεσμάτων προηγούμενων χρήσεων ύψους 4.214.571,41 € τα κέρδη συνολικά άγγιξαν τα 9.265.163, 32 €. Στη συνέχεια κάνοντας αναφορά στην πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010 τόνισε ότι η σχετική υστέρηση στα έσοδα ιδιαίτερα από το Μάρτιο του 2010 οφείλεται στην περικοπή από την Κεντρική Διοίκηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων ως και στην περιστολή των οφειλόμενων από παρελθόντα οικονομικά έτη στο πλαίσιο της περιοριστικής πολιτικής της μείωσης δαπανών. Επιπλέον τόνισε ότι οι περικοπές από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 30 - 35% περίπου, είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν χρηματοδοτήσεις έργων ή να σημειωθούν καθυστερήσεις σε εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις όπως «ΘΗΣΕΑΣ, ΟΣΚ, Υπουργείο Μεταφορών, ΕΣΠΑ κτλ.







ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΟΔΟΥ ΟΘΩΝΟΣ

· Ο κ. Χιωτάκης τόνισε ότι σε περίπου ένα μήνα ο παιδικός σταθμός θα είναι έτοιμος και θα εξυπηρετήσει περίπου 35 - 40 οικογένειες αφού λόγω της οικονομικής κρίσης τα αιτήματα δημοτών μας έχουν αυξηθεί.





ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

· Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα το 80% των υποψηφίων του συνδυασμού του «Η Πόλη που Αξίζουμε»







«ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ»



· Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής το πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» το οποίο θα εφαρμοστεί στις περιοχές Αλώνια και Κάτω Κηφισιά. Ο κ. Χιωτάκης ανέφερε ότι προχωράει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.







ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ







· Ξεκίνησε η διαδικασία της κατάθεσης αιτήσεων για την επιλογή μέσω ΑΣΕΠ 70 ατόμων με τα οποία ο Δήμος θα συνάψει συμβάσεις μίσθωσης έργου. Επίσης θα προσληφθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου πάλι μέσω ΑΣΕΠ 75 άτομα για να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας Καθαριότητας.