Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21/9/10

ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΤΡΙΤΗ) ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ …

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο θέμα της υποστολής της σημαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την απεικόνιση της κεφαλής του Μεγ. Αλεξάνδρου από τη Διοίκηση της HELEXPO, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι:

«Στέλνουμε σήμερα (Τρίτη) στη διοίκηση της HELEXPO δέκα σημαίες του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αναρτηθούν στους ιστούς της Διεθνούς Έκθεσης. Παράλληλα έστειλα και σχετική επιστολή, με την ελπίδα ότι πολύ σύντομα οι σημαίες της Θεσσαλονίκης θα κυματίζουν και πάλι στις εισόδους της ΔΕΘ».

Η επιστολή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου προς το Δ.Σ. της HELEXPO, με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2010 :

«Στις 14-9-2010, σε ανακοίνωσή σας προς τα ΜΜΕ δηλώσατε ότι «το σύνολο των φθαρμένων σημαιών στους ιστούς του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης αντικαταστάθηκε από την Ελληνική σημαία».

Επειδή από την παραπάνω ανακοίνωση συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο λόγος αντικατάστασης των σημαιών της Θεσσαλονίκης ήταν η φθορά αυτών, σας στέλνω δέκα (10) καινούριες σημαίες του Δήμου για να τις αναρτήσετε στους ιστούς της ΔΕΘ».

Η ΟΔΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ…

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,

ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ-ΣΥΓΓΡΟΥ-ΠΛ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Τα φετινά «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» είναι μία πρόκληση για όλους μας. Η οικονομική συγκυρία και η ανάγκη μιας ανεπιτήδευτης έκφρασης μας έβγαλε στους δρόμους… Στους δρόμους και στις γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Από την πλατεία Χρηματιστηρίου, την Συγγρού και την Βαλαωρίτου, έως τις παλιές εμπορικές στοές, το φεστιβάλ των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» αξιοποιεί χώρους και μνήμες του παρελθόντος, ως έμπνευση για σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, παλιά κτίρια, μπαρ και καφέ της περιοχής, στοές, πλατείες, γωνιές και δρόμοι… σκαρώνουν ένα σκηνικό γιορτής και δίνουν το λόγο στο θέατρο του δρόμου, τις μουσικές, street arts, τις εναλλακτικές παρεμβάσεις… Μια μέρα, μια γιορτή που είστε όλοι καλεσμένοι.

Η πρώτη μπάντα πνευστών της Θεσσαλονίκης MONIE & MONIE CONNIENTE και ο κωμικός του Βορρά Διογένης Δασκάλου παρουσιάζουν τη μουσική θεατρική τους παράσταση. Οι ARTIST: SONNY TOUCH & Honolulu Philharmonic ακολουθούν, χρησιμοποιώντας τον αυτοσχεδιασμό, και οι Sleepin Pillow με την σύζευξη του μοντέρνου ψυχεδελικού ροκ με την ελληνική και ανατολίτικη παράδοση.

Ευθυτενή κιθαρομπασοτύμπανα και Dry Dream Pop χειροποίητα νεφελώματα από 4 guilloteen-agers, gain friendly τρίλεπτα για στενόμακρα δωμάτια από τους Room Gardener και οι Mary’s Flower Superhead παίζουν στιλάτη indie rock που μεταφράζεται σε εκρηκτικό χορευτικό live.

Σ’ ένα hiphop stage, οι «Λόγος Απειλή», οι «Τ. Λάθος & Νέον», «12ος Πίθηκος», «Anatropia», «DJ Amok και Zoltan Tribe DJ’s», στη μουσική, θα συνοδεύονται από τους Ser, Jorz και Rasel, στα graffiti-street art.

Η ομάδα καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η Barbie σε κρίση», με τραγούδια από τις «Ιστορίες Πείνας». Μία avant-garde σάτιρα για τα πρότυπα της ομορφιάς, όπως αυτά επιβάλλονται μέσα από τις επιταγές της διαφήμισης.

Θέατρο δρόμου «Χοροεσπερίδα: Κάποτε η Ελίτ» και «Βεγγέρα Σελανίκ», εκθέσεις, αρχιτεκτονικοί και χορευτικοί πειραματισμοί από τον Πολυχώρο «Πείραμα», με την συνεργασία -μεταξύ άλλων- των «greenroofs.gr» και «off art».

Εικαστικές επεμβάσεις στα στενά της Βαλαωρίτου, ζωγραφικές συζητήσεις με το κοινό, μέσω της perfomance, ζωή στους τοίχους, κουκλάκια, γλυπτά και διάφορες χειροτεχνίες από τους 45 της ομάδας του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών, μουσικές διαβάσεις πεζών, ζωντανά αγάλματα, ζογκλέρ, και ο «DJ Nίκος Τερζόγλου και οι Up n Loud radio».

O? «Φ14» με τον «Αέναο κύκλο της εργασίας» και οι «Φωτοπόροι» με τις δικές τους «Ματιές στην Αγορά», καθώς και η ΕΣΤΕΤ με τα Video Travel Art, κλείνουν τον κύκλο των δράσεων.

Είσοδος ελεύθερη

· Πληροφορίες και φωτογραφίες για το πρόγραμμα εκδηλώσεων των 45ων Δημητρίων μπορείτε να βρείτε στο dimitria.thessaloniki.gr