Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8/9/10

Συνάντηση είχε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη με κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) με θέμα το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, που λειτουργεί στο Ηράκλειο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών όσων εργάζονται στον ENISA.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ Ο.Σ.Κ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ





Συνάντηση είχε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη με κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) με θέμα το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, που λειτουργεί στο Ηράκλειο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών όσων εργάζονται στον ENISA. Στη συνάντηση συμμετείχε η Διευθύντρια Λειτουργίας και Ανάπτυξης του Ο.Σ.Κ. κ. Στέλλα Μαθιουδάκη, μηχανικοί του ΟΣΚ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η αντινομάρχης τεχνικών υποδομών και πολεοδομίας κ. Δέσποινα Συγγελάκη - Παναγιωτάκη.


Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παραχώρησε οικόπεδο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει το σχολικό κτίριο και στο πλαίσιο αυτό σκοπός της συνάντησης ήταν η δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών και ο συντονισμός των δράσεων προκειμένου να διευθετηθούν πολεοδομικά θέματα ώστε ο Ο.Σ.Κ. να προχωρήσει στη σύνταξη της μελέτης κατασκευής του κτιρίου.


Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Συνεχίζουμε δυναμικά τις δράσεις μας για να ενισχύσουμε όσο καλύτερα γίνεται το Νομό μας σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις υποδομές, ιδιαίτερα στο θέμα των σχολικών μονάδων. Το Ευρωπαϊκό Σχολείο αποτελεί ένα μεγάλο θέμα που βρήκε σιγά - σιγά τη λύση του και έτσι σήμερα είχαμε σύσκεψη με στελέχη του Ο.Σ.Κ. για το πώς ακριβώς οι υπηρεσίες μας θα δρομολογήσουν όλα όσα επιβάλλονται να γίνουν, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί το σχολείο στο χώρο που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έκτασης 15 περίπου στρεμμάτων. Είμαστε πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε άμεσα για να προχωρήσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο μας, που παράλληλα θα απελευθερώσει άμεσα ένα κτίριο στο κέντρο του Ηρακλείου, το παλιό 3ο Δημοτικό Σχολείο που φιλοξενεί σήμερα το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, κι έτσι θα μπορούν να καλυφθούν άλλες σημαντικές ανάγκες της πόλης μας. Έχει λοιπόν γίνει μια σπουδαία δουλειά η οποία επικυρώνεται και συνεχίζεται.


Τρέχουμε για να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και ρυθμίζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για να μπορέσει το έργο να πραγματοποιηθεί με γρήγορους ρυθμούς και η Υπουργός Παιδείας επιθυμεί αν είναι δυνατό να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό. Εμείς ό,τι αφορά στις δικές μας αρμοδιότητες θα το υλοποιήσουμε άμεσα. Αυτό συζητήσαμε και με τα υπηρεσιακά στελέχη της Νομαρχίας και με τα στελέχη του ΟΣΚ. Είναι πολύ σημαντικό ότι στο διάστημα των έξι περίπου μηνών που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση του Ο.Σ.Κ., έχουμε συναντηθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές, γεγονός που καταδεικνύει τη διάθεση που δείχνουν για δουλειά, προκειμένου να λυθούν τα σημαντικά προβλήματα των κτιριακών υποδομών στο Νομό μας».






Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του VOULI.NET | Αίτηση Συνδρομητή