Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8/9/10

Εκ μέρους ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, όχι μόνο γιατί είναι από αυτούς που ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε αίτημα με συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά κυρίως διότι μπορεί και μπαίνει στην ουσία του προβλήματος που του θέτουμε, Όπως και την προηγούμενη φορά, πριν την ψήφιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στήριξε τις θέσεις της ΚΕΔΚΕ μέσα στη Βουλή, έτσι και τώρα μας υποσχέθηκε και είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνει, ότι θα υποστηρίξει τα δίκαια οικονομικά αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ  ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ



Συνάντηση είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης με το Προεδρείο της ΚΕΔΚΕ στα γραφεία του Κόμματος (Καλλιρρόης 52). Μετά τη συνάντηση που διήρκησε περίπου μία ώρα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:
«Έχω και τις δικές μου ευαισθησίες όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση εφόσον έχω περάσει από αυτά τα έδρανα, σαν Δημοτικός Σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη όπως επίσης και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αττικής, τότε με το 14%. Καταλαβαίνετε πως αναγνωρίζω το σπουδαίο ρόλο που έχουν οι Δήμοι. Πολύ φοβούμαι ότι από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ οι δήμοι θα οδηγηθούν στον… Ιπποκράτη, δηλαδή στην Εντατική Μονάδα. Και αυτό γιατί ασφυκτιούν. Το αποτέλεσμα το οποίο αναμένω είναι, μετά από τις αποφάσεις της κυβέρνησης - με την συνδρομή βέβαια της Τρόικα- , να αναγκαστείτε και να οδηγηθείτε σε αύξηση των Δημοτικών τελών, που σημαίνει ένα ακόμη πρόσθετο χαράτσι στους πολίτες. Όλα αυτά κινούνται προς την λαθεμένη κατεύθυνση και για τον λόγο αυτό δεσμεύτηκα στο Προεδρείο της ΚΕΔΚΕ ότι μόλις ανοίξει η ολομέλεια της Βουλής, θα φέρω το όλο θέμα σε μία επίκαιρη ερώτηση για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους μέσα στο ναό της Δημοκρατίας. Είμαι στο πλευρό σας, φύσει και θέση και πιστεύω ότι με την συνδρομή όλων θα πείσουμε εκείνους οι οποίοι παραμένουν αγκυλωμένοι σε συγκεκριμένες ράγες ότι πρέπει να δουν διαφορετικά τα πράγματα της αυτοδιοίκησης».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης δήλωσε:

«Εκ μέρους ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, όχι μόνο γιατί είναι από αυτούς που ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε αίτημα με συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά κυρίως διότι μπορεί και μπαίνει στην ουσία του προβλήματος που του θέτουμε, Όπως και την προηγούμενη φορά, πριν την ψήφιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στήριξε τις θέσεις της ΚΕΔΚΕ μέσα στη Βουλή, έτσι και τώρα μας υποσχέθηκε και είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνει, ότι θα υποστηρίξει τα δίκαια οικονομικά αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για μας το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα επιβιώσουν οι Δήμοι μέχρι 31 Δεκεμβρίου, άσχετα εάν έχουν γίνει οι εκλογές στις 7 Νοεμβρίου, υπενθυμίζοντας ότι έχει γίνει βίαιη η περικοπή 1.5 δις. Ευρώ, κυρίως από ανελαστικούς πόρους. Δεύτερο ζήτημα είναι ότι με βάση το επικαιροποιημένο μνημόνιο, στα τρία επόμενα χρόνια η εντολή της Τρόικα είναι να περικοπούν 3 δις. ευρώ από τα χρήματα που υπολογίζει το κράτος να δώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι με συνολικές περικοπές 4.5 δις. Ευρώ, με καθυστέρηση στην έκδοση βασικών Προεδρικών Διαταγμάτων που προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, και με ελάχιστες υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και αφορούν κυρίως διαδικαστικά θέματα, εμείς είμαστε φοβερά απογοητευμένοι. Πολύ φοβούμαστε , ότι στο παρθενικό του ταξίδι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα πέσει σε ξέρα, και λυπόμαστε πολύ για αυτό.
Στο βαθμό λοιπόν που μπορούμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε να περισώσουμε, ενημερώσαμε τον κ. Καρατζαφέρη και του ζητήσαμε και να κάνει εκτεταμένη αναφορά στη παρουσία του στη ΔΕΘ, αλλά και να αναλάβει συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές δράσεις μόλις ανοίξει η ολομέλεια της Βουλής.
Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστούμε. Θέλουμε κάποια στιγμή να μας επισκεφτείτε και εσείς στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ. Δεν το συνηθίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί, πρέπει να σας πω, αλλά εν πάση περιπτώσει, εσείς νομίζω δεν κάνετε πράγματα συνηθισμένα».