Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25/8/10

Πρόσθετα μέτρα για την κωνωποκτονία, λαμβάνει ήδη η Νομαρχία Λάρισας μετά την εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης στο Ομόλιο.

Πρόσθετα μέτρα λαμβάνει η Νομαρχία Λάρισας για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Επείγουσα εγκύκλιος του Υπουργείου για εφαρμογή και νέων μέτρων όπου χρειαστεί.




Πρόσθετα μέτρα για την κωνωποκτονία, λαμβάνει ήδη η Νομαρχία Λάρισας μετά την εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης στο Ομόλιο.

Σε συνεννόηση δε με το Υπουργείο Υγείας, θα εφαρμόσει και νέο Πρόγραμμα απεντόμωσης.

Ειδικότερα.

Η Νομαρχία Λάρισας, σε συνεργασία με τους Δήμους, εφάρμοσε και φέτος Πρόγραμμα κωνωποκτονίας, το οποίο διαρκεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Το Πρόγραμμα αυτό υλοποιεί η εξειδικευμένη Εταιρεία "Οικοανάπτυξη", υπό τη συνεχή εποπτεία της Νομαρχίας.

Πέραν αυτού, μετά την εμφάνιση κρούσματος "Δυτικού Νείλου", ξεκίνησαν και συνεχίζονται στο Ομόλιο εξατομικευμένες απεντομώσεις από εδάφους σε κατοικημένες περιοχές και πέριξ των οικισμών σε περίμετρο 100 μέτρων.

Ανάλογη δράση θα αναληφθεί και σε όποια άλλη περιοχή εμφανιστεί και διαπιστωθεί ανάλογο κρούσμα.

Παράλληλα, γίνεται και θα γίνει ακόμη πιο εκτενής ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών αυτών με ειδικά φυλλάδια που απέστειλε το Υπ. Υγείας.

*Τα μέτρα αυτά υποδεικνύονται και από το ίδιο το Υπουργείο, το οποίο, με επείγουσα εγκύκλιο στις Νομαρχίες σημειώνει τα ακόλουθα:

"Μετά από εισήγηση του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης προς το Ανώτατο Συμβούλιο Γεωργικών φαρμάκων (ΑΣΥΓΕΦ) η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχ. Καχριμάκη αποφασίστηκε η κατ' εξαίρεση συμπληρωματική εφαρμογή της μεθόδου ULV από εδάφους στις κατοικημένες περιοχές και πέριξ των οικισμών σε περίμετρο 100 μέτρων, όταν παρουσιάζονται κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, μετά τη σύμφωνη γνώμη των φορέων της τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα φέρουν την ευθύνη της έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού με όλα τα διαθέσιμα μέσα (τοπικά ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοράσεις, ανακοινώσεις). Για τους ψεκασμούς αυτούς θα τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που καθορίζονται στη σχετική υπουργική Απόφαση.

Το Υπουργείο έδωσε στις Νομαρχίες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι ψεκασμοί, ενώ ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την ΓΓ Περιφέρειας κα Πόπη Γερακούδη για τον συντονισμό της όλης προσπάθειας.