Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3/1/10

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας πραγματοποίησε τα εγκαίνια του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Πειραιά την 1η Ιανουαρίου 2010, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των κομμάτων, βουλευτών, του Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα, του Προέδρου του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτη, αντινομαρχών, αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων, Νομαρχιακών Συμβούλων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος πολιτών.





Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας τόνισε:



Σεβασμιώτατε,



Κύριε Νομάρχη, αγαπητέ Γιάννη,



Κύριε Υπουργέ, Πρόεδρε του ΟΛΠ, αγαπητέ Γιώργο,



Κύριοι Βουλευτές



Κύριοι Αντινομάρχες



Κύριοι Αντιδήμαρχοι



Κύριοι Πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων



Κύριοι Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,



Κύριοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας



Κύριοι εκπρόσωποι των φορέων



Κυρίες και κύριοι,



Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.



Σας ευχαριστώ που ευρίσκεστε σήμερα εδώ να γιορτάσουμε τη πρωτοχρονιά , να κόψουμε τη πίττα του Δήμου και να εγκαινιάσουμε το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.



Χαίρομαι που με τη παρουσία σας, σήμερα εδώ, στο κτήριο της Κανθάρου, διαψεύδετε έμπρακτα όλους όσοι ήθελαν αυτό το κτίριο επικίνδυνο και ετοιμόρροπο για να υπηρετήσουν ανομολόγητους σκοπούς.



Είναι εξ άλλου ενδημική ασθένεια η σχετική φημολογία στον Πειραιά αφού και ο Πύργος και η Ράλλειος, τώρα τελευταία ακόμη και η Ιωννίδειος έγινε προσπάθεια να πληγούν από ανόητους νόες που υπονομεύουν έτσι τα θεμέλια της πόλης και πριονίζουν το κλαδί της ίδιας τους της ζωής σε αυτήν.



Είμαι οργισμένος. Δεν το κρύβω.



Μ’ έχει εξοργίσει η νοοτροπία της μιζέριας και της άρνησης που με συντεχνιακό επαγγελματισμό επιχειρεί να ανακόψει τη πορεία προς το μέλλον αυτής της πόλης.



Δηλώνω παρών. Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις όλους αυτούς που θέλουν το Πειραιά καθηλωμένο στη καθυστέρηση, στον αναχρονισμό και στην εξαχρείωση.



Είμαι παρών για να βάλω, μαζί με ότι πιο δημιουργικό και ζωντανό διαθέτει αυτή η πόλη, τα θεμέλια και να δρομολογήσω μια πορεία ανάπτυξης, πολιτισμού και ανθρωπιάς.



Είμαι παρών και θα δώσω τη μάχη με συμμάχους τους πολίτες που θέλουν να δουν το Πειραιά να βγαίνει από το τέλμα που του επέβαλαν άνομα συμφέροντα.



Είμαι παρών και όσοι νόμισαν ότι μπορούν να με λαβώσουν βάζοντας σε αδικαιολόγητη δοκιμασία τη ζωή των συμπολιτών μας, όπως έγινε με τη πρόσφατη αδικαιολόγητη και παράνομη απεργία στη καθαριότητα, θα διαπιστώσουν ότι η οργή των Πειραιωτών θα τους σαρώσει.



Γιατί αυτό ζητά ο πολίτης κυριολεκτικά και μεταφορικά. Να σαρώσουμε τη πόλη από τα σκουπίδια αλλα και από τα άνομα συμφέροντα.



Είμαι αποφασισμένος να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας.



Δεν με πτοεί καμία υπονομευτική απόπειρα.



Δεν με κάμπτει καμία επιχείρηση πίεσης.



Θα καθαρίσω τον Πειραιά από κάθε φύσης σκουπίδια.



Θα μου πείτε είναι σήμερα μέρα γι’ αυτά;



Νομίζω ότι κάθε μέρα και κάθε στιγμή προσφέρονται για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε ποιό δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε για τη πόλη μας και τη ζωή μας.



Ιδιαίτερα οι συμβολικές μέρες και τελετές όπως η σημερινή αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο όταν μιλάμε με ειλικρίνεια για όλα αυτά που μας καίνε και μας πονάνε.



Σήμερα τηρούμε ένα παραδοσιακό έθιμο, κόβουμε τη πρωτοχρονιάτικη πίττα μας.



Ταυτόχρονα εγκαινιάζουμε το νέο Δημαρχείο της πόλης, που είναι το πρώτο δημόσιο κτήριο που εγκαινιάζεται για ουσιαστική λειτουργία από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα στον αστικό ιστό της πόλης του Πειραιά.



Έτσι, σήμερα σπάμε το φαύλο κύκλο της μιζέριας και της απαξίωσης του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης μας.



Σήμερα με τα εγκαίνια αυτά βάζουμε συμβολικό σημάδι αρχής για τη νέα πορεία αναγέννησης και ανάπτυξης του νέου Πειραιά. Του Πειραιά του 21ου αιώνα.



Κυρίες και Κύριοι,



Από εδώ από το νέο μας Δημαρχιακό Μέγαρο, σηματοδοτούμε τη νέα αρχή για τον Πειραιά.



Ξεκινάμε όλοι μαζί το 2010, σε ένα κτίριο που συμβολίζει το νέο, το όμορφο, τον Πειραιά που θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε.



Έναν Πειραιά αλλαγής - σύνθεσης- συνεννόησης- αναβάθμισης- αλληλεγγύης- νέας πορείας. Έναν Πειραιά που θα μας κάνει ξανά περήφανους, όλες και όλους.



Έναν Πειραιά που μπορεί να βαδίζει σταθερά προς τα μπρός, να ανοίγει τα φτερά του, χωρίς φοβικά σύνδρομα, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς προκαταλήψεις.



Η ιστορία και μόνο αυτού του κτιρίου, που επιλέξαμε για νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, απεικονίζει ανάγλυφα την νοοτροπία και τη διαφορά αντιλήψεων που υπήρχε. Αυτό το κτίριο το υποβάθμισαν, το απαξίωσαν, το εγκατέλειψαν. Όπως ακριβώς είχαν κάνει και με τον Πειραιά. Και εμείς όπως ακριβώς κάναμε με αυτό το κτίριο που όλες και όλοι καμαρώνετε θα κάνουμε με όλον τον Πειραιά.



Βέβαια, η συγκυρία χαρακτηρίζεται από έντονα αρνητικά γεγονότα. Αφ’ ενός η οικονομική κρίση αφ’ ετέρου η αιφνίδια και εντελώς αδικαιολόγητη απεργία στη καθαριότητα που έπνιξε τη πόλη μέσα στα σκουπίδια τις μέρες των εορτών και ενώ ο φόβος της νέας γρίπης καραδοκεί.



Και θεωρώ αδικαιολόγητη αυτή την απεργία γιατί δεν υπήρχε κανένα εργασιακό αίτημα. Οι εργαζόμενοι πληρωμένοι στην ώρα τους και με τις υπερωρίες τους πληρωμένες. Μόλις ολοκληρώσαμε την εκ βάθρων ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του γκαράζ που για δεκαετίες ήταν χώρος εγκαταλελειμμένος στη τύχη του. Με νέα απορριμματοφόρα που πήραμε μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημότης. Με αρνιά και δώρα το Πάσχα και στις εορτές. Επαναλαμβάνω δεν υπήρχε εργασιακό αίτημα. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Το λέει η δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και χωρίς περιεχόμενο την απεργία.



Αντ’ αυτών τι προσπάθησαν να ψελλίσουν ορισμένοι. Ότι δήθεν δεν έγινε διάλογος για την τροποποίηση του οργανισμού. Όμως ψεύδονται. Διάλογος έγινε και μάλιστα από την αρχή της ανάληψης της δημοτικής αρχής. Και βεβαίως υπάρχουν γραπτά τεκμήρια του διαλόγου. Έγγραφα που φέρουν την υπογραφή όχι μόνο του νυν προϊστάμενου αλλά και του προκατόχου του από το 2007.



Τι δεν υπήρξε;



Δεν υπήρξε υποταγή της Δημοτικής Αρχής στις απόψεις τους.



Όμως, κυρίες και κύριοι, στις δημοκρατίες ο λαός ψηφίζει το Δήμαρχο για να υλοποιήσει τις προτάσεις του και να κριθεί γιαυτό και όχι να συμβιβαστεί με οποιοδήποτε κατεστημένο συντεχνιακό που αναπαράγεται επί δεκαετίες και καθιστά τη πόλη όμηρο του αναχρονισμού.



Εν προκειμένω αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια διεύθυνση οδοσάρωσης γιατί το αίτημα και η διαπίστωση όλων ήταν ότι χωλαίνουμε στο τομέα αυτό.



Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που αιτιολογούν γιατί πρέπει να δημιουργηθεί Διεύθυνση Οδοσάρωσης.



Το όριο εποπτείας και η εξειδίκευση είναι οι κυριότεροι. Γιατί ο άνθρωπος που θα διευθύνει 750 εργαζόμενους με άμεση εποπτεία πρέπει να μοιάζει στο μέγα Ναπολέοντα. Και τέτοιο δύσκολα θα βρει κανείς έξω από το γνωστό χώρο.



Επι πλέον με την αποκεντρωμένη λειτουργία της νέας διεύθυνσης θα υπάρξει πολύ καλύτερη εργασία στις γειτονιές της πόλης εκεί που κτυπά η καρδιά της καθημερινότητας στη ζωή των πολιτών.



Εν πάσει περιπτώσει με ασχημίες κατακριτέες η απεργία έληξε. Όμως τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με τη λήξη της απεργίας οι επικεφαλής δεν τις τήρησαν. Είπαν ότι σε δύο μέρες θα καθάριζαν την πόλη και αντ’ αυτού άλλοι πήραν άδεια άλλοι αρρώστησαν ξαφνικά και άλλοι διαπίστωσαν αιφνιδίως ότι η χωματερή είναι κλειστή.



Οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι ανεκτές.



Θα προχωρήσουμε σταθερά στην υλοποίηση του προγράμματός μας με στόχο ο Πειραιά να γίνει καθαρή πόλη.



Θα λειτουργήσουν και οι τρεις διευθύνσεις στο τομέα αυτό. Και η διεύθυνση Καθαριότητας και η διεύθυνση Οδοσάρωσης και η Διεύθυνση Μηχανολογικού. Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Σωματείου που απήργησε ανήκουν σε διαφορετικές διευθύνσεις, ο ένας στη Καθαριότητα και ο άλλος στο Μηχανολογικό, γεγονός που αποδεικνύει πόσο έωλο ήταν το επιχείρημα ότι διαλύεται η καθαριότητα με τη νέα ρύθμιση.



Θα εφαρμόσουμε κοινο πρόγραμμα δράσης με τον ΟΛΠ. Ήδη συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και αγαπητό φίλο Γιώργο Ανωμερίτη και συμφωνήσαμε στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να διαπνέει το έργο του ΟΛΠ αλλά και της αναπόδραστης ανάγκης να περισυλλέγουν τα απορρίμματα εκατομμυρίων επισκεπτών και επιβατών λόγω της λειτουργίας του λιμανιού στη πόλη να προχωρήσουμε σε κοινό πρόγραμμα δράσης.



Θα συνεργαστούμε με τη Νομαρχία για χωροθέτηση και λειτουργία τριών σταθμών μεταφόρτωσης στη πόλη ώστε να διευκολυνθεί η αποκομιδή.



Θα προχωρήσουμε το πρόγραμμα μηχανολογικού εκσυγχρονισμού και θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα των ρομποτικών κάδων.



Κυρίες και Κύριοι,



Το τέλος μιας χρονιάς και ο ερχομός μια καινούριας συνοδεύεται πάντα από έναν απολογισμό. Το τι κάναμε και το τι φιλοδοξούμε να πετύχουμε το 2010.

Είναι αλήθεια και γνωστό σε όλες και όλους ότι όταν πριν τρία χρόνια ξεκινήσαμε τις προσπάθειές μας να αλλάξουμε την πόλη ο Πειραιάς, βρισκόταν σε πορεία πτωτική. Με ένα χρέος θηλιά να πνίγει κάθε κίνησή μας.



Και όμως δεν το βάλαμε κάτω. Παρά το ότι είχαμε απέναντί μας μια κυβέρνηση που μας έβαζε συνεχώς τρικλοποδιές, εμπόδια, μας έβλεπε σαν εχθρούς στηρίζοντας μόνο τους πολιτικά αρεστούς της, σταθήκαμε όρθιοι και καταφέραμε χωρίς να χρεώσουμε τους πολίτες ούτε ένα ευρώ, να κάνουμε πράγματα που για χρόνια δεν είχαν γίνει στον Πειραιά.



Και αυτό ενόχλησε και ενοχλεί τους μηχανισμούς. Αποκορύφωμα όλων τα όσα έγιναν στην τελευταία απεργία στην καθαριότητα. Μια απεργία, που όπως σας προανέφερα, δεν είχε ούτε λογική ούτε στόχευση και το μόνο που πέτυχε ήταν να κάνει τη ζωή των πολιτών δύσκολη και να δυσφημήσει τον Πειραιά.



Αυτές οι νοοτροπίες, αυτές οι αντιλήψεις ήταν και είναι η ρίζα του κακού στην πόλη και πρέπει να αλλάξουν.



Κυρίες και κύριοι, το 2009, καταφέραμε πετύχαμε πολλά.



Δεν θέλω να σας κουράσω αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω ενδεικτικά κάποια πράγματα.



Να ξεκινήσω από την καθαριότητα. Ένα θέμα πράγματι μεγάλο, όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά και για τους περισσότερους Δήμους της χώρας.



Υπάρχουν κάποιοι, οι γνωστοί σε όλους που αφού καταχρέωσαν το Δήμο, χωρίς κανέναν αποτέλεσμα βγαίνουν σήμερα και μας κατηγορούν γιατί δεν παίρναμε συμβασιούχους.



Μια ματιά στα όσα γίνονται σε άλλους Δήμους και Υπηρεσίες είναι η καλύτερη απάντηση. Ο Πειραιάς ούτε μαύρες σημαίες είχε, ούτε ανθρώπους που είναι όμηροι και διεκδικούν μια θέση στον ήλιο.



Παρ΄όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες, μια και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα σέντς τα δημοτικά τέλη, καταφέραμε να αναβαθμίσουμε το στόλο στην καθαριότητα, να πλύνουμε για πρώτη φορά πλατείες και δρόμους της πόλης και να τοποθετήσουμε ρομποτικούς κάδους. Ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό και φιλόδοξο.



Και αυτό πάλι βρέθηκαν να χτυπήσουν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν θέλουν τίποτε να προχωρήσει. Επιλέγουν τη στασιμότητα και όχι την πρόοδο. Θα ήθελαν να μην έχουμε κάνει τίποτε. Να είμαστε θεατές της πόλης και των προβλημάτων της για να μην ενοχληθούν τα κατεστημένα και τα μικροσυμφέροντα που είχαν δημιουργήσει.



Συντηρώντας όμως αυτά τα φαινόμενα καμιά πόλη δεν μπορεί να πάει μπροστά. Νομίζουν ότι μας βάζουν εμπόδια, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτρέφουν νοσηρές καταστάσεις που και οι ίδιοι θα πληρώσουν αύριο.



Η Δημοτική Αρχή όμως έχει έργο και πολιτικές που στηρίζουν τους πολλούς, ενώ καταθέσαμε για πρώτη φορά συμμετοχικό προϋπολογισμό μέσα από την ηλεκτρονική πύλη του Δήμου.



Έχουμε σε εξέλιξη το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, τοποθετήσαμε για πρώτη φορά μπλε κάδους στην πόλη.



Λειτουργούμε κοινωνικό παντοπωλείο, ξενώνα φιλοξενίας άστεγων και ξενώνα φιλοξενίας οικογενειών που κάποιο μέλος τους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μεταξά, καταρτίσαμε οδηγό υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης .



Δημιουργούμε κοινωνικό ιατρείο και κοινωνικό φαρμακείο για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.



Ενισχύσαμε τα ΚΑΠΗ, δρομολογήσαμε γραμμές χωρίς εισιτήριο, εντελώς δωρεάν για τους συμπολίτες μας.



Δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που βασανίζουν την πόλη για δεκαετίες όπως η κατασκευή της Ραλλείου στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Πειραιώς η κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου στη θέση τις παλαιάς οικοδομής της Ραλλείου και η κατασκευή Γαλλικού σχολείου στο γιαπί Ζαχαρίου.



Στον τομέα του πρασίνου κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις πλατειών ώστε η πόλη να αποκτήσει εστίες πρασίνου, ενώ καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στο Νέο Φάληρο.



Δημιουργήσαμε πολιτιστικούς θεσμούς, όπως το Φεστιβάλ Ζέας, στο αρχαίο θέατρο, που υπάρχει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.



Και φυσικά προχωράμε το Δημοτικό Θέατρο. Ένα έργο που πιστεύουμε ότι θα σφραγίσει την πορεία του νέου Πειραιά. Θα δώσει το στίγμα του στη νέα εποχή και θα αποτελέσει πραγματικά τον πυλώνα μας πολιτιστικά και οικονομικά.



Το έργο αυτό έχει υπερτοπικό χαρακτήρα.



Είναι έργο που όταν θα ολοκληρωθεί θα κοσμεί ξανά τον Πειραιά και όλη την Ελλάδα.



Έχω την πεποίθηση ότι όταν θα λειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο το γεγονός θα απασχολήσει τους ανθρώπους του πολιτισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.



Στον Αθλητισμό διεκδικούμε τον τίτλο της αθλητικής πρωτεύουσας της Ελλάδας. Ενισχύσαμε με κοινές δράσεις τις σχέσεις μας με τα σωματεία του Πειραιά και με τον Ολυμπιακό. Ήδη συμφωνήσαμε για τη δημιουργία νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου για τις ανάγκες του μεγάλου μας πρεσβευτή στον Αθλητισμό.



Ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Άγιο Διονύση στην αρχή της θητείας μας ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα που παραλάβαμε και αφορούσαν την αποπεράτωση του έργου αυτού.



Έχουμε κινήσει τις διαδικασίες απελευθέρωσης του στρατοπέδου Παπαδογιώργη στα Καμίνια για να κατασκευαστεί εκεί άλλο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στα κτήρια του στρατοπέδου.



Εγκαινιάσαμε τον αθλότοπο της πλατείας Αλεξάνδρας. Το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο στην Ελλάδα.



Και αυτά που σας ανέφερα είναι ενδεικτικά των όσων ήδη κάναμε και κάνουμε. Με πολλή δουλειά και κόπο.



Τέλος την Άνοιξη του 2010 σχεδιάζουμε και είμαστε ήδη σε καλό δρόμο το Φόρουμ για τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Δυο τομείς που ο Πειραιάς, αλλά και η Ελλάδα αν θέλουν πράγματι να βρεθούν σε τροχιά ανάπτυξης οφείλουν να στηρίξουν με κάθε τρόπο.





Κυρίες και κύριοι.



Έχω ένα όραμα γι αυτή τη πόλη. Για το μέλλον της. Για το κοινό μας μέλλον σ αυτήν.



Ένας σύγχρονος ψηφιακός και λειτουργικός δήμος στην υπηρεσία του πολίτη. Με διαδικτυακές υπηρεσίες και πλήρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση.



Μια πόλη που νοιώθει και ζει την ανάσα του πολιτισμού με το Δημοτικό Θέατρο σε πλήρη ποιοτική λειτουργία, με το Φεστιβάλ Ζέας στο αρχαίο θέατρο και με λειτουργία του Βεάκειου ενταγμένη στο Ελληνικό Φεστιβάλ.



Μια κοινωνία που αγκαλιάζει τα αδύναμα και πάσχοντα μέλη της Με κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο, ιατρείο και μέριμνα και για το μετανάστη.



Μια οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με απασχόληση για όλους και δίκαιη αμοιβή για τον καθένα μέσα από έργα που έχει ανάγκη η τοπική καινοτομική ανάπτυξη.



Ένα Πειραιά αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας που θα δίνει τη δυνατότητα άθλησης σε όλους τους κατοίκους σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές.



Μια νέα γενιά με σύγχρονα σχολεία στη διάθεσή της που δικαιωματικά να χαρακτηρίζονται πρότυπα κυριολεκτικά και μεταφορικά και βέβαια πρώτη ανάμεσα τους η νέα Ράλλειος.



Μία πόλη που βιώνει το πράσινο, προστατεύει το περιβάλλον και δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη που λέγεται και είναι πράσινη.



Στο δύσκολο αλλά και ωραίο αυτό δρόμο της αναγέννησης του Πειραιά θα βαδίσω με πίστη και αφοσίωση.



Σας καλώ και σας προσκαλώ να προσπαθήσουμε μαζί να κάνουμε το όνειρο πράξη.



Κυρίες και κύριοι,



Πιστεύω στο μέλλον του Πειραιά, πιστεύω στο μέλλον της πόλης μας. Προϋπόθεση είναι να αναγεννηθούν οι νοοτροπίες, οι διαθέσεις και οι προθέσεις όλων μας. Να μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι να καταπολεμήσουμε τη μιζέρια, τον εφησυχασμό και τον αρνητισμό που έχουν εξελιχθεί σε σαράκι που τρώει τις σάρκες μας.





Σας εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου καλή χρονιά σε όλους.



Σας ευχαριστώ.