Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21/11/09

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Φώτη Ιγνατίου, βρίσκεται στην Κύπρο

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Φώτη Ιγνατίου, βρίσκεται στην Κύπρο, με αφορμή την παρουσίαση του Τόμου «ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» του Δήμου Αθηναίων και της «Τεχνόπολις» από τις εκδόσεις Καστανιώτη, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Πύλη Αμμοχώστου.





Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο Α.Ε. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πιερίδη Δημήτρης Ζ. Πιερίδης και ο Πρόεδρος της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων Φώτης Ιγνατίου.



Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων και της «Τεχνόπολις», επέδωσε τον Τόμο «ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, στη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου, και στους Δημάρχους Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λάρνακας, Πάφου και Κερύνειας.



Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:



«Η Κύπρος πάνω απ’ όλα μας ενώνει. Ενώνει την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα κάτω από τον αέναο μανδύα της κοινής μας παράδοσης. Με την Κύπρο μοιραζόμαστε τα σύμβολα που φωτίζουν την καρδιά κάθε Έλληνα, όπου και αν βρίσκεται στον κόσμο. Αποτελεί σάρκα από το σώμα του Ελληνισμού και επιβεβαιώνει τη ακατάλυτη συνέχεια, μέσα από το πέρασμα των αιώνων, των αρχών του ανθρωπισμού και του πολιτισμού μας.



Αποτελεί σύμβολο που μας φέρνει στο νου στιγμές ηρωισμού και αυταπάρνησης, στιγμές απόλυτης προσήλωσης στο ύψιστο ιδανικό της πατρίδας που μόνο άνθρωποι γαλουχημένοι με τις πανανθρώπινες αξίες του ελληνισμού μπορούν να μας δώσουν.



Η Κύπρος μας, πηγή ανώτερου πολιτισμού από την αρχαιότητα, γοητεύει, σαγηνεύει, προκαλεί τη δημιουργικότητά μας. Πολύπαθη κι όμως αγέρωχη, ακρωτηριασμένη κι όμως ηρωική, στέκεται για να μας θυμίζει ότι ένα δίκαιο αίτημα του ελληνισμού παραμένει ανεκπλήρωτο.



Και μέσα από αυτό το δίκαιο αίτημα η Κύπρος μας λειτουργεί ως η συγκολλητική ουσία του ελληνισμού και αποτελεί την Ιθάκη των επιδιώξεων του Ελληνισμού. Και παράλληλα, οι μνήμες, τα πάθη, η κατοχή πέρα από το γεγονός ότι οφείλουν να οπλίζουν τις δικές μας πολιτικές με σθένος, πείσμα, και όραμα προκειμένου να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την τελική λύση του προβλήματος,

αποτελούν και εφαλτήριο δημιουργίας για το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής διανόησης.



Στον τόμο που παρουσιάζουμε σήμερα θα βρείτε αποστάγματα έμπνευσης, έκφραση βιωμάτων ζυμωμένων με δάκρυ, πληθώρα προσωπικών καταθέσεων αγάπης, αδελφοσύνης και σεβασμού. Είναι σημαντικό τούτο το βιβλίο. Γιατί μέσα από τις σελίδες του ιστορούμε και πάλι το πάθος μας για την Κύπρο. Και με τον τρόπο αυτό καθιστούμε το αίτημά μας επίκαιρο.

Και μέχρι αυτό το αίτημα να γίνει πραγματικότητα στεκόμαστε δίπλα στον κυπριακό λαό και αγωνιζόμαστε».





Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε:



«Θέλω να σας μεταφέρω την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των πολιτών της Αθήνας οι οποίοι θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους με τη δική σας. Να ξέρετε ότι στέκονται πλάι σας σε αυτό το συγκινητικό αγώνα γι’ αυτό το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα.



Μέχρι τότε εμείς οι πολίτες της Αθήνας στεκόμαστε δίπλα σας και όλοι ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαιά μας προκειμένου να παραδώσουμε στους νεώτερους μια Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη, όπου όλοι οι κάτοικοι θα ζουν με ισότητα, ανεξάρτητα από γλώσσα, φυλή και θρησκεία.



Εγώ προσωπικά θα το λέω με όλη μου τη δύναμη: Δεν κουραζόμαστε να διεκδικούμε την λύση

όσα χρόνια και αν περάσουν. Γιατί δεν μπορείς να κουράζεσαι όταν αποζητάς το δίκαιο. Κουράζεσαι όταν βλέπεις παντού τείχη αδιαλλαξίας. Ξεκινήστε λοιπόν, το ταξίδι προς τη Μεγαλόνησο μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και θα καταλάβετε ότι η εξασφάλιση της διαχρονικότητας της κοινής μας ιστορίας, εξασφαλίζει τη διαχρονικότητα της ίδιας της ύπαρξής μας».





Στην εκδήλωση, που συντόνιζε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Πιερίδη Δρ. Γιάννης Τουμαζής, τον Τόμο παρουσίασε ο συνεκδότης του περιοδικού «Η ΛΕΞΗ» και Επίτιμος Γραμματέας του Ιδρύματος Πιερίδη στην Ελλάδα Θανάσης Νιάρχος. Αποσπάσματα της έκδοσης «ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» ανέγνωσε η ηθοποιός Μιμή Ντενίση.