Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9/9/19

Γ. Πατούλης: «Με συνέργειες με χώρες όπως η Ν. Κορέα στοχεύουμε να γίνει η Αττική Πρότυπο Υγείας, Ποιότητας ζωής»

Γ. Πατούλης: «Με συνέργειες με χώρες όπως η Ν. Κορέα στοχεύουμε να γίνει η Αττική Πρότυπο Υγείας, Ποιότητας ζωής»


Επικυρώθηκε η κοινή βούληση να δρομολογηθεί μία εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των Αυτοδιοικήσεων των χωρών: Ελλάδας - Ν. Κορέας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αμέσως μετά τη συνάντηση, στα γραφεία της Περιφέρειας, με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας Jeollanamdo της Ν. Κορέας Kim Yung-Rok, παρουσία του πρέσβη της χώρας του Soosuk Lim.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική συνεργειών σε επίπεδο αυτοδιοίκησης στους τομείς: Θεματικού Τουρισμού όπως είναι ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Ναυτιλίας μέσω της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας, Ενέργειας και Εκπαίδευσης σε ζητήματα τεχνολογίας και υγείας. Επίσης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο Περιφερειών. Στο πλαίσιο αυτό ακολούθησε πρόσκληση του κ. Πατούλη στη Ν. Κορέα, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο πλευρών, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.
Ό κ. Πατούλης στη δήλωση του επισήμανε τη σημασία για τη χώρας μας, αυτής της συνεργασίας «με μία πολύ ισχυρή Περιφέρεια της Ν. Κορέας, "τεχνολογικά προηγμένης με σύγχρονο πρόσωπο", χαρακτηρίζοντας τον κυβερνήτη "πραγματικό φίλο της Ελλάδας"». Ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν αυτοδιοικητικές συνέργειες με τη Ν. Κορέα και «θα δρομολογήσουμε από κοινού παρεμβάσεις, αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο της χώρας σε τεχνολογικό επίπεδο και μεταλαμπαδεύοντας από την πλευρά μας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως είναι ο πολιτισμός, η ιστορία μας, ο τουρισμός. Προτεραιότητά μας να γίνει η Αττική περιφέρεια-πρότυπο, με ανθρώπινο πρόσωπο για τους πολίτες της».
Από την πλευρά του ο κορεάτης κυβερνήτης αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του στην Ελλάδα, «μία χώρα, με βαριά ιστορία και πολιτισμό που είχα την τύχη να διδαχθώ στα σχολικά μου χρόνια» και επισήμανε: «Οι δύο χώρες και οι δύο λαοί συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αγάπης και αλληλοεκτίμησης και αυτό αποτελεί μία ισχυρή βάση για να αναπτύξουμε μία γόνιμη συνεργασία σε διάφορους τομείς».