Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10/9/19

Δήμος Αγίου Δημητρίου_Ο Ερωτόκριτος από τους Χαΐνηδες & την ομάδα "Κι όμΩς κινείται"

Δήμος Αγίου Δημητρίου_Ο Ερωτόκριτος από τους Χαΐνηδες & την ομάδα "Κι όμΩς κινείται"



Το Φεστιβάλ Πόλης του Δήμου Αγίου Δημητρίου ξεκινά την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου με τους Χαΐνηδες και την ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός / ακροβασία) με μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου του Βιτσέντζου Κορνάρου διαφορετική από τις συνηθισμένες.
Στο Πάρκο Ασυρμάτου, ώρα έναρξης 21:00. Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλες τις συναυλίες και τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

*Προαιρετικά και αντί εισιτηρίου οποιοσδήποτε το επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης ή φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

..............................................................................................................................................................................................................................................

Οκτώ μουσικοί και έξι χορευτές – ακροβάτες, θα μας παρουσιάσουν μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, μέ τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.

Οι μουσικοι: Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: τραγούδι – κιθάρα, Σπυριδούλα Μπάκα: τραγούδι, Τάκης Κανέλλος: κρουστά, Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα, Μιχάλης Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο, Θοδωρής Ρέλλος: σαξόφωνο, Peter Jacques: τρομπέτα, Γιάννης Νόνης: μπάσο.

Οι χορευτές: Αλέξανδρος Λασκαράτος, Χριστόφορος Μακατσώρης, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Λία Χαμηλοθώρη, Αγγελική Μερεντίτη, Χρόνης Τόμπορης.