Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21/11/18

Ημερίδα για την ανάπτυξη του Πειραιά και την προστασία του περιβάλλοντος διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής

Ημερίδα για την ανάπτυξη του Πειραιά και την προστασία του περιβάλλοντος διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής


Ημερίδα για το λιμάνι του Πειραιά, για το πώς αυτό μπορεί να αναπτυχθεί στα πρότυπα άλλων λιμανιών ανά τον κόσμο, αλλά και για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, πραγματοποίησε σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ). Η συζήτηση στην οποία συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και άλλοι φορείς είχε θέμα: «Λιμάνι. Περιβάλλον και Ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι εισηγήσεις πανεπιστημιακών για τις εμπειρίες και πρακτικές από μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης, αλλά και τα πρώτα συμπεράσματα από ερευνητικά προγράμματα του «Δημόκριτου», του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΚΕΘΕ) και του Αστεροσκοπείου Αθηνών, που υλοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
Κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη της ημερίδας, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης τόνισε πως «για να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο, έναν διαφορετικό προσανατολισμό και μια άλλη κουλτούρα διαλόγου. Απαιτείται να θέσουμε ερωτήματα και να αναζητήσουμε απαντήσεις και συναινέσεις», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης.