Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9/3/18

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

Σύσσωμος ο λαός της Νισύρου υποδέχτηκε την Α.Ε το Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο κατά τη  προγραμματισμένη επίσκεψη του στο νησί.
Η παρουσία στη Νίσυρο του πρώτου πολίτη της Χώρας στον εορτασμό της 70ης επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα την 7η Μαρτίου, αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας.
Μία παρουσία όχι απλά εθιμοτυπική, αλλά γεμάτη εθνικά νοήματα και συμβολισμούς, αν αναλογιστεί κανείς τις εντάσεις που βιώνουμε καθημερινά με τη γείτονα Τουρκία. Με την επίσκεψη του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τις πολύπαθες  ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, την ιστορία τους και τις ανάγκες τους, που η οικονομική κρίση έχει πολλαπλασιάσει.
Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε στο στην πλατεία του Δημαρχείου ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος.
Παρόντες ήταν  ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιος Σταθάκης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Ηλίας Καματερός, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο έπαρχος Κω-Νισύρου κ. Γιώργος Χαλκιδιός, ο διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Δημήτριος Χούπης, ο Αστυνομικός Διοικητής Κώ κ. Κων. Κοκοροσκός, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας και πλήθος κόσμου.
 Ο Προέδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ποταμίτισσας με το Δήμαρχο και όλους τους προσκεκλημένους όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. Το πανηγυρικό της ημέρας για την επέτειο των 70 χρόνων της ενσωμάτωσης, εκφώνησε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στο μνημείο Ηρώων όπου και κατέθεσε στεφάνι. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Γυναικών Νισύρου και του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Ακολούθησε επίσκεψη του Προέδρου στο εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου όπου ξεναγήθηκε από την πρόεδρο των Ελλήνων Αρχαιολόγων κ. Τούλα Μαρκέτου και τον υπάλληλο του αρχαιολογικού μουσείου κ. Γιώργο Νταριβιανάκη.
Μετά την ξενάγηση, ο Πρόεδρος, ο υπουργός κ. Σταθάκης και ο Δήμαρχος μετέβησαν στο γραφείο του Δημάρχου όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν στη Νίσυρο και αποτελούν στόχο της Δημοτικής αρχής και άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η στήριξη από την πλευρά τους προκειμένου να επισπευσθεί η υλοποίηση τους. Μετά απο αυτή την συνάντηση ο Δήμαρχος συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην κατάμεστη αίθουσα του Ζωσιμοπούλειου θεάτρου όπου  έλαβε χώρα η κεντρική εκδήλωση της ημέρας.
Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος ο οποίος μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό  ανακήρυξε  την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο επίτιμο δημότη και του παρέδωσε το «κλειδί» της Νισύρου, ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που διάβασε η  γραμματέας του Δ.Σ., σύμβουλος κα Ειρήνη Καρούτσου και ακολούθησαν οι ομιλίες του Προέδρου και στη συνέχεια του Δημάρχου.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ιστορία της Νισύρου και στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στην ελληνικότητα των νησιών μας και στον σεβασμό των συνόρων μας. Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό τόπο www.nisyros.gr 
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος έκανε αναφορά στους στόχους που έχουν επιτευχθεί μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νίσυρο τον Δεκέβρη του 2016 και στους στόχους που εκκρεμούν.  Η ομιλία του Δημάρχου είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό τόπο www.nisyros.gr
Με το πέρας των ομιλιών, ο Δήμος Νισύρου παρέθεσε γεύμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, στους επικεφαλής της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, στους Προέδρους Συλλόγων, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την αντιπροσωπία του δήμου Καλαμάτας.
Αμέσως μετά το γεύμα, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε το ηφαίστειο και στη συνέχεια μετέβη στα Νικειά όπου ξεναγήθηκε στο ηφαιστειολογικό μουσείο από την Καθηγήτρια Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Εύη Νομικού, επισκέφθηκε την γραφική πλατεία και την εκκλησία των Εσοδείων και αναχώρησε για τον οικισμό των Πάλων  όπου και εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.
Με όλες αυτές τις όμορφες εικόνες και τις ευχές όλων των Νισυρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε για την Αθήνα.