Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/2/18

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκαν ομόφωνα τα εξής έργα που αφορούν στο νησί της Λήμνου:

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκαν ομόφωνα τα εξής έργα που αφορούν στο νησί της Λήμνου:


1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Γενικού Νοσοκομείου – Κ. Υ. Λήμνου για το έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων στο Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Λήμνου» συνολικού προϋπολογισμού 1.472.415 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο και θα υλοποιηθεί μέσω 3 Υποέργων ως εξής:

· Υποέργο 1: «ΜΕΛΕΤΗ»
Η Μελέτη θα αφορά στην ανακαίνιση - ανακατασκευή - αναμόρφωση του παλαιού αρχικού διωρόφου τμήματος του Νοσοκομείου και περιλαμβάνει την πλήρη Αρχιτεκτονική - Στατική Μελέτη και όλες τις Μελέτες Η/Μ (ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων), σε επίπεδο Μελέτης Εφαρμογής, με πλήρη Τεύχη Δημοπράτησης για το 2ο Υποέργο, καθώς και όλες τις βοηθητικές – υποστηρικτικές Μελέτες όπως την Τοπογραφική Μελέτη και τις Mελέτες Περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

· Υποέργο 2: «ΕΡΓΟ»
Πρόκειται για την εκτέλεση του έργου της ανακαίνισης - ανακατασκευής - αναμόρφωσης του παλαιού αρχικού διωρόφου τμήματος του Νοσοκομείου, ώστε να γίνει η εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων.

· Υποέργο 3: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ»
Αφορά στην αγορά, τοποθέτηση ή εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, είτε αυτός είναι ξενοδοχειακός για τα δωμάτια των ασθενών, είτε πρόκειται για απαραίτητο στην λειτουργία της κλινικής μηχανολογικό εξοπλισμό, είτε τον εξοπλισμό των γραφείων του προσωπικού (υπολογιστές κ.λπ.) Επίσης, περιλαμβάνεται η μεταφορά, τοποθέτηση και προσαρμογή στο νέο χώρο, του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού του υφισταμένου Ψυχιατρικού Τμήματος.

2. Διαβαθμιδική Σύμβαση Συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λήμνου για το έργο: «Ολοκλήρωση μελέτης αναστήλωσης - αξιοποίησης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ρωμανού και διαμόρφωση του αύλειου Χώρου». Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση της μελέτης θα συμβάλει στην διάσωση του κτιρίου αυτού.

Η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων θα γίνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της κατά νόμο διαδικασίας.