Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/2/18

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Η κα Φωτίου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για μη πρόσκληση της Κ.Ε.Δ.Ε. χθες στη Βουλή


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Η κα Φωτίου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για μη πρόσκληση της Κ.Ε.Δ.Ε. χθες στη Βουλή


Η ΚΕΔΕ δεν απουσιάζει ποτέ από τη Βουλή, όταν συζητούνται σοβαρά ζητήματα για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες

Η Κ.Ε.Δ.Ε. δεν απουσιάζει ποτέ από τη Βουλή, όταν συζητιούνται σοβαρά ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.
Για να παρίσταται όμως στις συνεδριάσεις των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, θα πρέπει και να προσκαλείται από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, κάτι που δυστυχώς πολλές φορές δεν συμβαίνει, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια.
Η μη παρουσία λοιπόν εκπροσώπου της Κ.Ε.Δ.Ε. στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε το Ν/Σ που αφαιρεί την αυτοδιοικητική αρμοδιότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων, αλλά και περιέχει εξουσιοδοτική για το πρόγραμμα νέων τμημάτων παιδικών σταθμών σε Δήμους, οφείλεται ακριβώς σε αυτό το γεγονός. Ότι ποτέ δεν μας απέστειλαν από το γραφείο της αρμόδιας αν. Υπουργού κας Φωτίου, αλλά ούτε κι από το αρμόδιο γραφείο της Βουλής πρόσκληση να παρευρεθούμε, ώστε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας.
Η κα Φωτίου οφείλει αντί να εκφράζει υποκριτικά τη λύπη της για τη δήθεν απουσία της Κ.Ε.Δ.Ε. από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής και να παραπληροφορεί μάλιστα τους βουλευτές, λέγοντας ότι προσκληθήκαμε αλλά δεν πήγαμε, ας σεβαστεί το αξίωμα που υπηρετεί και ας φροντίζει να μας αποστέλλει , έστω και καθυστερημένα, τις προσκλήσεις.
Μόνον έτσι θα αποδείξει έμπρακτα το σεβασμό της στο δημοκρατικό διάλογο και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και θα προστατεύσει το κύρος του Εθνικού Κοινοβουλίου. Με υπεκφυγές και «κρυφτούλι» δεν λύνονται τα προβλήματα και δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.