Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28/6/17

…δύο κόσμοι… σ' αυτούς που μιλούν σιγά για να ακούγονται…


…δύο κόσμοι… σ' αυτούς που μιλούν σιγά για να ακούγονται…
«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» στη Μάνη, Σάββατο 24 Ιουνίου 2017


…Σε μια εποχή σκοτεινή, όπου, με τη σύγχυση που φέρνει το σκοτάδι, έχουν μεγάλη συνεισφορά όσοι εννοούν να μιλούν σιγά για να ακούγονται και να αποκαλύπτουν την πραγματική πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, πιθανώς σκόρπιοι και πιθανόν μόνοι, που κρατούν ζωντανούς τους δεσμούς με τη γοητεία, την ευαισθησία και την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων και δεν βολεύονται στη μοναξιά τους. Είναι πολύ σπουδαία αυτή η δύναμη κι αυτή η ανάγκη, γιατί αλλάζει το βλέμμα που κοιτάζουμε τον άνθρωπο…
Συμμεριζόμενο αυτήν τη βαθιά ριζωμένη ανάγκη, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, διοργάνωσε και φιλοξένησε την έβδομη κατά σειρά Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής. Το Σάββατο 24 Ιουνίου, οι πόρτες του Κέντρου Υγείας άνοιξαν για να υποδεχθούν τους προσερχόμενους χρήστες υπηρεσιών υγείας από όλα τα σημεία της Μάνης και της ευρύτερης περιοχής των Νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Παραμένοντας σταθεροί, όχι στη βεβαιότητα της νομοτέλειας, αλλά της ανάγκης, εξαρχής θελήσαμε να χαράξουμε το ανέλπιστο σ’ αυτή τη σαγηνευτική γωνιά της γηραιάς ηπείρου, τη Μάνη και το ανέλπιστο συνόδευσε κάθε δράση, σκέψη, ενέργεια, απόφαση.
Και αυτή τη χρονιά, πιστοί στο ραντεβού, εξαίρετοι ιατροί των ειδικοτήτων: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Γυναικολογία, Γενική Χειρουργική, Νευρολογία, Χειρουργική Μαστού, Γαστρεντερολογία, Ουρολογία, Αγγειοχειρουργική, Ενδοκρινολογία, Ρευματολογία, Παιδιατρική, Αλλεργιολογία, Δερματολογία, Παθολογία και Γενική/Οικογενειακή Ιατρική, προσέφεραν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε πολίτη από τη Μάνη και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Λακωνίας.
Η ενθουσιώδης προσέλευση των 1027 εξετασθέντων και η ουσιαστική ιατρική παρέμβαση, προσέδωσαν έναν εορταστικό χαρακτήρα εντός και εκτός των πυλών του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, το οποίο επιλέγει να ανανεώνει και να τηρεί την υπόσχεση για συνεχή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, υπερνικώντας εμπόδια και δυσκολίες.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους καταξιωμένους συναδέλφους που προσήλθαν, στο σύνολο του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και στους απλούς πολίτες – εθελοντές που πρόσφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους, αποκαλύπτοντας ένα προσωπικό όραμα για τη Μάνη, ο καθένας τους ξεχωριστά. Επτά χρόνια μετά, παλιοί και νέοι, έγιναν κοινωνοί της υψηλής ιδέας του εθελοντισμού.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε προσπάθειά μας.
Θεωρώντας τον εαυτό μου θαυμαστή των πολιτών της Μάνης, οφείλω να τους ευχαριστήσω δημόσια, γιατί σε κάθε κάλεσμά μας, διασχίζουν το παρόν με πίστη.
Σήμερα στην Αρεόπολη κυριάρχησε μια αίσθηση θεϊκού σχεδόν αγγίγματος, που δεν είναι παρά το στοιχείο της διττής σκέψης, της παραβίασης των ορίων… όπως ο διφορούμενος λόγος είναι και μέσο εκλογίκευσης του αλόγου.
Ας κοιτάξουμε με στοργή τον Άνθρωπο, αποκαθιστώντας το όνειρο ως μέρος της πραγματικής ζωής.
Τα σοκάκια της Μάνης μοσχοβολούν, ο ήλιος λάμπει γλυκά και παντού απλώνεται μια γλυκιά ζεστασιά της προσφοράς και της φροντίδας…  

Ο Διευθυντής
του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης
Ανάργυρος Δ. Μαριόλης
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών