Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5/9/16

5o jazz στο Πάρκο από τον Δήμο Ιλίου

5o jazz στο Πάρκο από τον Δήμο Ιλίου

Στο μεγαλύτερο jazz φεστιβάλ εξελίχθηκε το «5ο jazz στο Πάρκο», που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου και η Διεύθυνση Πολιτισμού την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, φιλοξενώντας τρία Ελληνικά μουσικά σύνολα, Triplicity, Τέρη Βακιρτζόγλου Trio και EΡΤΑ, προσφέροντας με ελεύθερη είσοδο υψηλού επιπέδου jazz αυτοσχεδιασμούς, μαγεύοντας το κοινό που κατέκλεισε το θέατρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», από όπου το φεστιβάλ πήρε και το όνομά του.
Το «5ο jazz στο Πάρκο» που πραγματοποιήθηκε υπό καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη, ήταν αφιερωμένο στη μνήμη δύο σπουδαίων μουσικών, του Μάρκου Αλεξίου και του Γιώργου Φιλιππίδη, οι οποίοι θεμελίωσαν τη jazz στην Ελλάδα. Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος τίμησαν τους σπουδαίους καλλιτέχνες με το μετάλλιο της πόλης και τα βραβεία παρέλαβαν τα παιδιά τους Αλέξης Αλεξίου και Φίλιππος Φιλιππίδης.
Τέλος, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε το ήθος και την ποιότητα που χαρακτηρίζει τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και χαρίζουν στο κοινό μια υψηλού επιπέδου μουσική πανδαισία, ευχαρίστησε τους συντελεστές, αλλά και όλους όσους συμβάλλουν κάθε χρόνο στην επιτυχία της εκδήλωσης, ενώ σε ό,τι αφορά τα τιμώμενα πρόσωπα, σημείωσε:
«Σήμερα τιμούμε τον Μάρκο Αλεξίου και τον Γιώργο Φιλιππίδη, για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά τους στην Ελληνική jazz. Είναι τα πρόσωπα, τα οποία, μαζί με τον Γιώργο Τρανταλίδη, έκαναν γνωστό ένα νέο είδος μουσικής, σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα της δεκαετίας του 1970.»