Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14/7/16

Στην τελική ευθεία οι εργασίες για την ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών

Στην τελική ευθεία οι εργασίες για την ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών



Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στη Μικρή Περιμετρική Πατρών προκειμένου το μείζονος σημασίας αυτό έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιτέλους μετά από τόσα χρόνια αναβολών και επαναδημοπρατήσεων, να παραδοθεί λειτουργικό στους πολίτες της και έτσι να «ανασάνει» η Πάτρα από το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη και Διευθυντές της Περιφέρειας επισκέφθηκαν το έργο προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία των εργασιών.
Πρόκειται για το έργο προϋπολογισμού 26.094.341,65 ευρώ με τίτλο «Ολοκλήρωση Κατασκευής Μικρής Περιμετρικής Οδού Πατρών και Κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Σ1 περιοχής Αρόης» και όταν ολοκληρωθεί θα δοθεί μια οδική αρτηρία μήκους 3,2 χιλιομέτρων με σύγχρονες προδιαγραφές.
«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, καθώς ξεπεράσαμε και τα τελευταία εμπόδια με τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Πιστέψαμε σε αυτό το σημαντικό έργο. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο υλοποίησης και είμαστε πολύ κοντά στο να παραδώσουμε στους συμπολίτες μας ένα έργο “κόσμημα”, ένα έργο που αναμένουμε για περισσότερα από 15 χρόνια. Ένα έργο που είχε τελματώσει και ως Περιφέρεια μετά από πολλά χρόνια να το βάλουμε σε μια ροή» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Δούλεψαν μεθοδικά όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δώσαμε μάχη με την αδράνεια, την παθογένεια, με την κακή προετοιμασία που είχε το έργο, αλλά σήμερα βλέπουμε την ελπίδα, μπορούμε να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας. Είναι ένα από τα δυσκολότερα έργα και θα το παρακολουθούμε στενά μέχρι την ολοκλήρωσή του».
Μόλις ολοκληρωθεί η Μικρή Περιμετρική Πατρών θα μπορέσει να συνδέσει την είσοδο της Πάτρας και συγκεκριμένα την Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την Κανακάρη, την Κορίνθου, τη Γούναρη, την Καλαβρύτων, καθώς επίσης θα συνδέσει τις νότιες με τις ανατολικές περιοχές.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Δυτική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.), ενώ φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας βρέθηκαν στο σημείο οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Π.Δ.Ε Τρύφωνας Φωτόπουλος, η Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Μπεσαράτ Φάρες κ.α.