Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4/7/14

Με το βλέμμα στα κρίσιμα ζητήματα της Δυτικής Ελλάδας Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Αντίστασης Πολιτών



Με το βλέμμα στα κρίσιμα ζητήματα της Δυτικής Ελλάδας
Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Αντίστασης Πολιτών


Με το βλέμμα στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τόσο κεντρικά όσο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μετά τις εκλογές συνέλευση της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας στην Αχαΐα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ.
Κατά τη συνέλευση έγινε ενημέρωση για τις πρόσφατες περιοδείες κλιμακίων της παράταξης, παρουσία του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Βασίλη Χατζηλάμπρου, στην Ηλεία, με αφορμή τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καταστροφική χαλαζόπτωση στην αγροτική παραγωγή αλλά και ο καταρροϊκός πυρετός στην κτηνοτροφία, καθώς επίσης και στην Αιγιάλεια, στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε για το πέρασμα της παραλίας της Άκολης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Παράλληλα, τέθηκαν μια σειρά ζητήματα στα οποία η παράταξη θα επικεντρωθεί και θα αναπτύξει δράσεις το επόμενο διάστημα, όπως το μείζον θέμα του νερού, το πέρασμα 91 περιοχών της Δυτικής Ελλάδας στο ΤΑΙΠΕΔ, η καλπάζουσα ανεργία στην περιοχή («εθελούσιες» στην ΕΒΟ κ.λπ.), το περιβάλλον, τα προβλήματα των αγροτών, η υγεία, η παιδεία αλλά και η χρονίζουσα απουσία της Πολιτείας στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές. Το πιο εξώφθαλμο παράδειγμα που αναφέρθηκε από τα μέλη της παράταξης είναι οι τραγικές ελλείψεις των κοινοτήτων της Ηλείας, επτά χρόνια μετά τις πυρκαγιές (25.08.2007), που στοίχισαν την ζωή σε 65 ανθρώπους (Αρτέμιδα, κοινότητες Ζαχάρως και γύρω ορεινές κοινότητες).
Τη συνέλευση απασχόλησε επίσης η λειτουργία της παράταξης σε περιφερειακό επίπεδο, η επαναδραστηριοποίηση των υποστηρικτικών ομάδων εργασίας και η προετοιμασία για τη νέα περίοδο του περιφερειακού συμβουλίου, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, στην οποία η παρουσία της Αντίστασης Πολιτών θα είναι αναβαθμισμένη, εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας, κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, αποφασίστηκε η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας να διοργανώσει ημερίδα με θέμα τους υδρογονάνθρακες, την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 στην Αγορά Αργύρη (θα σταλεί αναλυτική ενημέρωση εντός των επόμενων ημερών).

Το Γραφείο Τύ