Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5/2/14

Ερωτήσεις Από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Πούλο



Ερωτήσεις Από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Πούλο

Ανακοινώθηκε από το Δήμο ότι θα χορηγήσει βοήθημα σε άπορους συνδημότες μας-φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου με μηνιαία αποστολή πακέτων με είδη πρώτης ανάγκης.

 -Ποιο όργανο του Δήμου το αποφάσισε και ποια είναι τα κριτήρια προκειμένου να ενταχθεί ένας φοιτητής στο μέτρο αυτό;
 -Αληθεύει ότι δικαιούχοι του βοηθήματος θα είναι όσοι ΔΕΝ σιτίζονται σε φοιτητική λέσχη; 
-Αν αυτό ισχύει, δεν είναι οξύμωρο να εξαιρούνται παιδιά με πραγματική ανάγκη;


ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ
-Σχετικά με την υφισταμένη κατάσταση των οχημάτων δασοπυρόσβεσης θα θέλαμε να ενημερωθούμε ποια είναι η κατασταση τους. Συγκεκριμένα αληθεύει ότι βυτιοφόρο όχημα μεγάλης χωρητικότητας νερού είναι δύο χρόνια εκτός υπηρεσίας λόγω φθαρμένων ελαστικών αλλά και έλλειψης ανταλλακτικών; Αληθεύει επίσης ότι άλλα τρία οχήματα είναι μειωμένης επιχειρησιακής ικανότητας λόγω ελλιπούς συντήρησης; Πιστεύω ότι θα πρέπει να εξετασθεί η διάθεση κονδυλίων για αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών και την σωστή συντήρηση των οχημάτων ώστε αφενός να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος και αφετέρου τα οχήματα να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

-Σχετικά με την ασφάλιση των εθελοντών δασοπυροσβεστών. Θεωρώ ότι πρέπει  να διερευνηθεί το κόστος ομαδικού ασφαλιστηρίου του προσωπικού για κάλυψη του σε ενδεχόμενο ατύχημα τουλάχιστον κατά τη μεταφορά του στο πεδίο δράσης του αλλά και για τυχόν ατύχημα σε δραστηριότητες πολιτικής προστασίας.
-Παρακαλώ να ενημερωθούμε ποιοι προσλαμβάνονται από τους δασοπυροσβέστες με δίμηνες συμβάσεις σαν παρατηρητές κ.λ.π. Πρόκειται για όσους έχουν ήδη εκπαιδευτεί από την πυροσβεστική ή για νέους ανεκπαίδευτους που απαιτείται  εκπαίδευση τους;

6° ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Σε επίσκεψη μας στο 6° Δημοτικό Σχολείο διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, για  ασθενοφόρο, κλπ, ούτε προβλέπεται κάτι τέτοιο στα έργα που γίνονται τώρα στην παραπάνω οδό. Πρέπει τώρα όσο είναι νωρίς να γίνει πρόβλεψη για αποκατάσταση των ελλείψεων αυτών.


Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ