Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5/2/14

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΝΑΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014




Από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Μπενά


1.      Τα περιβόητα παρτέρια επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου από τα οποία τα μισά και παραπάνω παρουσιάζουν μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, είναι παραδομένα στο έλεος των σκουπιδιών και των χορταριών.

 


2.      Προσλάβατε άτομα με πεντάμηνη σύμβαση ως εργάτες γενικών καθηκόντων που είναι δηλωμένοι στους κήπους. Τι γίνεται; Στάλθηκαν τα χαρτιά τους για πληρωμή;  Κοντεύουν δύο μήνες απλήρωτοι. Αντιθέτως σε άλλους δήμους έχουν ήδη πληρωθεί.

3.      Σε διάφορους δρόμους της πόλης υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες. Ενδεικτικά αναφέρω μόνο στην οδό Παπάγου υπάρχουν 3-4 τέτοια αυτοκίνητα. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα;

4.      Πολλά τα παράπονα  των κατοίκων της πόλης μας για καμένες λάμπες σε διάφορους δρόμους.

5.      Τα Χριστούγεννα πέρασαν, παρόλα αυτά τα στολίδια και τα φωτάκια κρέμονται ακόμα από τα δέντρα και μάλιστα κάποια από αυτά έχουν κατέβει μόνα τους στους δρόμους. Πλήρης εγκατάλειψη. Το χριστουγεννιάτικο δένδρο που βρίσκεται μέσα στην πλατεία Ανεξαρτησίας εδώ και δύο περίπου χρόνια υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί κάπου αλλού προς φύλαξη ή περιμένουμε τη διάλυση του από το χρόνο;

6.      Όσον αφορά τη σπιτική κουζίνα και ειδικά τις μερίδες που διανέμονται. Υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι στις 4 από τις 5 ημέρες σερβίρονται μόνο  μακαρόνια και το κρέας είναι σαν τη σταγόνα στον ωκεανό. Υπάρχει κάποιος έλεγχος στους ανθρώπους που σερβίρουν, στο catering  που τα φέρνει ή ασχολείστε μόνο με τη διακίνηση φυλλαδίων που διαφημίζουν την σπιτική κουζίνα με φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό και μάλιστα με την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου; Ενημερωθήκαμε ότι με εντολή αντιδημάρχου δόθηκαν κάρτες σε απόρους για δωρεάν διάθεση μερίδων από την σπιτική  κουζίνα.  Ισχύει για κάποια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών; Το ψηφίσαμε σε κάποια επιτροπή; Ποια είναι τα κριτήρια;

7.      Μια άλλη πονεμένη ιστορία, το παραεμπόριο, που έχει στηθεί με προϊόντα αγνώστου προελεύσεως από αγνώστους που βαφτίζονται παραγωγοί. Θέλω να μεταφέρω για ακόμα μια φορά τις διαμαρτυρίες από τα μαγαζιά της πόλης μας που καθημερινά συρρικνώνονται κλείνουν και μένουν άνεργοι δεκάδες εργαζόμενοι. Το όλο θέμα σας έχει ξεφύγει τελείως. Στην αρχή η διάθεση των προϊόντων γινόταν μία Κυριακή κάθε δύο μήνες και έφτασε να γίνεται δύο φορές το μήνα, ούτε λαϊκή αγορά να ήτανε. Σε αντίθεση με άλλους δήμους που το εφάρμοσαν μία με δύο φορές στα τρία τελευταία έτη. Υπάρχει έλεγχος από πλευράς δήμου προς τους υποτιθέμενους παραγωγούς και σχετικά με τις αποδείξεις που εκδίδουν;
Έπεσε στα χέρια μας απόδειξη εισπράξεως, συγκεκριμένου αγρότη, με αντίτιμο 30 ευρώ για αγορά λαδιού σε ανυποψίαστο καταναλωτή.

Στη θέση αυτής της απόδειξης εισπράξεως θα έπρεπε να υπάρχει απόδειξη λιανικής πώλησης ή απόδειξη από ταμειακή μηχανή ή τιμολόγιο πώλησης.  Η συγκεκριμένη απόδειξη είναι καραμπινάτη παρανομία διότι δεν αναγνωρίζεται από την εφορία ως έξοδα αγορών. Για του λόγου του αληθές σας επισυνάπτουμε την εν λόγω απόδειξη.
Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την κοινωνική πολιτική προς τις ασθενέστερες ομάδες της πόλης μας με κοινωνικά όμως κριτήρια και φυσικά σε προϊόντα που αποτελούν πραγματικά είδη πρώτης ανάγκης.

8.      Με ποια κριτήρια αποφασίστηκαν να δοθούν άδειες περιπτέρων σε ΑΜΕΑ και πολύτεκνους. Εξηγήστε μας πώς γίνεται άτομο με ποσοστό αναπηρίας 67%, εισόδημα 750 ευρώ και με δύο ακίνητα στην κατοχή του να δικαιούται άδειας περιπτέρου ενώ άλλο άτομο με ποσοστό αναπηρίας 80% , μηδέν εισόδημα και χωρίς κανένα ακίνητο στην κατοχή του να βρίσκεται 19ος στην σειρά προτεραιότητας.