Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/7/13

H Hellenic Seaplanes ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο συναντήσεων στα Δωδεκάνησα με Πάτμο, Κάλυμνο και Λέρο



Ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο συναντήσεων η Hellenic Seaplanes στα Δωδεκάνησα με  διαδοχικές συναντήσεις των στελεχών της με τους δήμους Πάτμου, Καλύμνου και Λέρου στοχεύοντας  αρχικά την ανάπτυξη των υποδομών για τα υδροπλάνα.

Συγκεκριμένα τις δύο τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι πιο πάνω με κύριο θέμα συζήτησης την ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) στα Δωδεκάνησα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.
Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής  δραστηριότητας της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. προχωράει με γοργούς ρυθμούς και σταθερά βήματα. Η εταιρεία  σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα από τον Απρίλιο 2014 και στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσει δίκτυο με υδατοδρόμια σε όλη την χώρα   πάντα με την αρωγή και τη θετική ματιά της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος   της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους ο οποίος συνοδευόταν με τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes S.A. κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη & κ. Δημήτρη Μουρίκη.
Συνάντηση στο Δήμο Λέρου με τον Δήμαρχο κ. Κόλιας Μιχαήλ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENIC SEAPLANES S.A. κ. Νικόλας Χαραλάμπους


Σύμφωνα με πληροφορίες, o Νικόλας Χαραλάμπους επισήμανε στους εκπροσώπους των δήμων ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο χάρτη των μέσων μεταφοράς όπως η ανάπτυξη των υδροπλάνων θα γίνει διά της συμμετοχής και των δύο πλευρών. Συγχρόνως, τους ενημέρωσε για τα κριτήρια που τίθενται για την δημιουργία υδατοδρομίου τα οποία θα είναι ανάλογα με το μέγεθος κάθε δήμου, τον αριθμό επιβατών και την αναλογία της δυναμικής που μπορεί να αναπτυχτεί.
 
Συνάντηση στο Δήμο Πάτμου με τον Δήμαρχο κ. Στόικος Γρηγόρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Σκεμπές και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENIC SEAPLANES S.A. κ. Νικόλας Χαραλάμπους

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν εξαρχής ότι είναι απαραίτητο να κινηθούνε γρήγορα γιατί πρέπει να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια και να κατασκευαστούν πριν την νέα τουριστική σεζόν του 2014.  
Σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα μπορούν να παίξουν έναν ρόλο υποστηρικτικό ίσως και για τις διακομιδές των ασθενών» και καταλήγοντας πως, «η νησιώτικη περιοχή δεν έχει παρά να υποστηρίξει και να δρομολογήσει τα υδροπλάνα, είναι αναγκαίο να εξετάσουμε σε ποιες κατευθύνσεις μπορεί να βοηθήσει η Αυτοδιοίκηση».

Ωστόσο, για να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια είναι απαραίτητο να παρθούν αποφάσεις από τα Δ.Σ. των Δήμων και των Λιμενικών Ταμείων, να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος και να προχωρήσουν με τις συμβάσεις παραχώρησης για τα σημεία πρόσδεσης των υδροπλάνων όπου θα γίνεται η επιβίβαση & αποβίβαση των επιβατών.
 
Συνάντηση στο Δήμο Καλύμνου με τον Δήμαρχο κ. Διακομιχάλης Δημήτρης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENIC SEAPLANES S.A. κ. Νικόλας Χαραλάμπους
Τις προσεχείς ημέρες, η εταιρεία  Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. θα ξεκινήσει νέα σειρά συναντήσεων όπου θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου.
Σημαντική εξέλιξη δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι και η προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία του κεντρικού υδατοδρομίου στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) όπου προσανατολίζεται η εταιρεία να καταθέσει επίσης πρόταση. Το συγκεκριμένο έργο θα προχωρήσει με διαγωνισμό αυτή την φορά και όχι με ανάθεση, όπως έχει γίνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο.