Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19/7/13

Υδατοδρόμια σε Λουτράκι & Ξυλόκαστρο





Στις 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου και Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. όπου κατατέθηκε η πρόταση της εταιρείας για δημιουργία υδατοδρομίου στον Δήμο. Στην συνάντηση εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τους Διευθυντές Ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes S.A. κ. Δημήτρη Μουρίκη και κ. Βαγγέλη Ζαγοράκη και ο δήμος με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Λουτρακίου Κορινθίας.


Έγινε αναλυτική παρουσίαση της εταιρείας καθώς και του σκοπού της για την ανάπτυξη περιφερειακού υδατοδρομίου στην πόλη του Λουτρακίου. Διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον και αναλύθηκαν διεξοδικά πολλά τεχνικά και διαδικαστικά ζητήματα  που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής ενώ έγιναν σαφή τα οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά οφέλη του προτεινόμενου έργου για την τοπική κοινωνία της πόλης.
Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει ειδικότερη χωροθέτηση και προώθηση του αιτήματος προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.
Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Κορινθίας, κο Κλαδούχο Αντώνιο. Κατατέθηκε η πρόταση από τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη & κ. Δημήτρη Μουρίκη όπου συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση δημιουργίας υδατοδρομίου στην πόλη του Ξυλοκάστρου. Διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση της επένδυσης και υπήρξε δέσμευση για προώθηση της συγκεκριμένης πρότασης στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να λάβουν γνώση όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής και να απαντηθούν όλα τα ενδεχόμενα ερωτήματα από τους εκπροσώπους της εταιρείας.
Σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας  μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.